1

Leer skiën als een prof in één van deze indoor skihallen

Skiën en snowboarden in Nederland

Wintersport Redactioneel door
Foto 1. Ook kinderen kunnen leren skiën in een indoor skihal! Foto: SnowWorld.

22 december 2023 Sport Landelijk Zoeff, wie komt daar op zijn achterste voorbij op die piste in Oostenrijk? Jij, zonder wintersport ervaring! Je wilt natuurlijk niet het onderwerp van spot zijn tijdens de wintersportvakantie. Neem het zekere voor het onzekere en ga vast een keer lekker skiën of snowboarden in één van deze indoor skihallen. Ga je op vakantie als een prof de berg af!

Wintersportgevoel in Bottrop

Bottrop, Duitsland Als het gaat over indoor skihallen, is Alpincenter Bottrop wel één van de bekendste. In deze indoor skihal net over de Duitse grens, suis je 640 meter van de langste overdekte piste van de wereld! Beginners of kinderen oefenen de basisvaardigheden in het beginnersgedeelte, terwijl gevorderden een sterk staaltje skiën laten zien op de steile piste met verschillende bochten. Maar het leukst aan Bottrop is het all-in arrangement, waarbij je naast alle materiaal ook nog onbeperkt mag genieten van lekkere hapjes en drankjes van het buffet. Smullen!

Behalve indoor skibanen, zijn er ook outdoor skibanen in Nederland! En dat zijn er meer dan je van ons kikkerlandje zou denken. Bekijk alle in- en outdoorskibanen in Nederland.

Steilste indoorpiste van Europa

Zoetermeer, Zuid-Holland De steilste indoorpiste van Europa uitproberen? Dan moet je in SnowWorld Zoetermeer zijn! De kraakverse sneeuw knerpt onder je ski's als je hier een afdaling waagt van driehonderd meter. Oefen je skills op de vier pistes en ga lekker snel weer omhoog met een van de tien skiliften. Na al die inspanning is het tijd voor een lekker biertje in de sfeervolle après-ski en waar allerlei traditionele wintersportgerechten op het menu staan. In het kinderland zijn de kids met ski's en sleetjes in de weer om ook alvast het wintersportgevoel te krijgen. De perfecte voorbereiding voor een wintersportvakantie met het hele gezin.

Foto 2. Liever leren snowboarden? In de meeste indoor skihallen kan dat ook. Foto: SnowWorld.

Wintersportdorp in Landgraaf

Landgraaf, Limburg Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk in SnowWorld Landgraaf. Kun je al goed skiën en zoek je wat meer uitdaging? Test je freestyle-vaardigheden in het funpark! Maak jumps en tricks en verleg je grenzen met obstakels en schansen. Leuk om te weten: SnowWorld Landgraaf heeft een indoor FIS-Rensstrecke wedstrijdpiste. Op deze piste van 400 meter lang, worden World Cup wedstrijden georganiseerd.

Rodelen, snowboarden of skiën

Neuss, Duitsland Je moet er iets verder voor rijden, maar dat is je bezoek aan dit overdekte skiparadijs meer dan waard! In Alpenpark Neuss (net onder Düsseldorf) geniet je 365 dagen per jaar van de sneeuw. De skilift brengt je naar boven, waarna het feest kan beginnen. Zoef van de langste skipiste met een helling van 28% of oefen eerst even op de beginnerspiste. Heb je het skiën na een paar uur wel gezien? Ga dan rodelen of snowboarden!

Gezellig en voordelig skiën in Montana

Westerhoven, Noord-Brabant Als je ergens een wintersportgevoel krijgt is het wel in Montana Snowcenter in Westerhoven! Montana Snowcenter is de één van de kleinste skihallen van Nederland en is daarom dus extra gezellig. En voordelig, want je mag gratis gebruik maken van de ski's, snowboards en schoenen. Vrij skiën en snowboarden is alleen voor geoefende skiërs en boarders. Kom je voor het eerst? Volg dan een les om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Heb je trek gekregen van al dat bewegen? Ga dan gezellig lunchen of dineren in het restaurant met uitzicht op de besneeuwde pistes.

Kraakverse sneeuw in Den Haag

Den Haag, Zuid-Holland Als je een dagje wilt skiën in De Uithof in Den Haag kun je je maar beter dik aankleden! Hier word je met de temperatuur van -8 graden niet alleen voorbereid op het skiën, maar ook op de kou in het wintersportgebied. De temperatuur heeft nog een groot pluspunt: de sneeuw is altijd kraakvers! Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften en er zijn twee sleepliften, waardoor de wachttijd beperkt blijft. Tip: je kunt ook schaatsen bij de Uithof!

Foto 3. Snowboarden of skiën? In de Uithof kan het beide. Foto: De Uithof Den Haag.

SnowWorld Rucphen

Rucphen, Noord-Brabant In de ijskoude wereld van SnowWorld Rucphen krijg je een instant wintersportgevoel! Op de piste met verse sneeuw zoeven snowboarders en skiërs naar beneden tegen een decor met gezellige wintersporthuisjes en dennenbomen. Pak de lange latten op of spring op een snowboard en doe mee aan een leuke groepsles met instructeur, op verschillende niveaus. Of ga lekker vrij skiën en snowboarden op de drie verschillende pisten of freestylen in het Funpark. Top: voor kinderen is er een speciale kinderhelling.

SnowWorld Amsterdam

Velsen-Zuid, Noord-Holland Beginner of gevorderde? Het maakt niet uit, want elke wintersporter kan zich wagen aan een afdaling op een van de pistes in SnowWorld Amsterdam. Er is een steile piste voor gevorderden, een kortere beginnerspiste en een speciale kinderpiste. Test zelf je skills of boek een ski- of snowboardles om de basistechnieken snel onder de knie te krijgen. Ook leuk: lessen voor gevorderden om toffe trucjes te leren. Tussendoor geniet je in het pisterestaurant van een lekkere apfelstrudel, warme chocolademelk of een uitgebreide kaasfondue.

Nog meer winterse activiteiten :

Foto 4. Ga skiën samen met vrienden! Foto: SnowWorld.

Laatst gewijzigd: 2023-12-21 14:54:37 · Gepubliceerd: 22 december 2023 - 3327