1

Kindvriendelijke dagjes uit deze kerstvakantie

De leukste kinderuitjes in de kerstvakantie

Wat is er voor kinderen in de kerstvakantie te doen? Nieuws door
Foto 1. De tentoonstelling Sticky Business Foto: Stedelijk Museum Schiedam © Kim van Dee.

archief oud artikel 20 december 2017 Toerisme Landelijk Zet de kinderen niet met een tablet op de bank in de vakantie, maar ga lekker op stap met het hele gezin! Wij zetten de leukste dagjes uit in de kerstvakantie met de kinderen voor je op een rij. Doe samen een dagje museum, bezoek een theatervoorstelling, jump rond in een indoor trampolinepark of strijk met een zakje snoep neer in de bioscoop.

Dagje jumpen met korting

Buiten is het koud en guur, maar gelukkig kun je met € 3,- korting naar trampolinepark Jumpers Indoor in Amstelveen! In dit overdekte park vind je meer dan dertig trampolines waar je urenlang zoet mee bent. Kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt en eigenlijk is het voor ouders ook gewoon leuk om te jumpen, basketbal te spelen of boven een foam pit te balanceren. Check DagjeWeg.NL Tickets voor meer dagjes uit met korting.

Meeslepende animatiefilms

Geef maar toe: sommige animatiefilms van Disney en Pixar zijn zo mooi, dat je zelf stiekem een traantje wegpinkt. In de kerstvakantie draaien er weer twee ontroerende en grappige animatiefilms in de Nederlandse bioscopen, waaronder de film Coco. Coco is een verrassend ontroerende, hartverwarmende film over Miguel; een Mexicaanse jongen die graag muzikant wil worden. Maar zijn familie heeft muziek verboden en wil dat hij schoenmaker wordt... Miguel belandt per ongeluk in het Land van de Doden (dit klinkt enger dan het is) en gaat op zoek naar zijn over-overgrootvader; een legendarische muzikant. Een beetje spannend voor kleine kinderen, maar geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Beestenbende in het theater

Het bekendste schaap van de wereld staat binnenkort op de planken! Shaun het Schaap verruilt de boerderij voor het theater: op woensdag 3 januari 2018 staat Shaun het Schaap in Schouwburg Venray en op zondag 7 januari 2018 staat Shaun het Schaap in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Het verhaal gaat over hond Bitzer; die is verliefd en doet ineens wel héél gek. De voorstelling is geschikt vanaf drie jaar en is een grappig en soms ontroerend avontuur op de boerderij. En theater hoeft niet duur te zijn: je hebt al kaartjes vanaf € 9,-!

Samen op snoepjesreis

Cola, drop, kauwgom en chocolade: in de tentoonstelling Sticky Business zijn de kunstwerken gemaakt van snoepgoed. Verschillende zoete geuren nemen je mee door de tentoonstelling heen. Zo ruik je op de ene plek chocolade en verderop weer naar cola. Dat laatste proef je ook als je likt aan de tentoongestelde vrouwenbeelden van een kunstenaar uit Australië, gemaakt van cola. Likken mag dus! Houd wel in je achterhoofd dat iedereen dat mag - eigen risico. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je kaartjes met 20% korting voor Stedelijk Museum Schiedam.

Ook leuk in de kerstvakantie

Foto 2. Kom lekker een dagje jumpen in Amstelveen - met korting! Foto: Jumpers Indoor.

Laatst gewijzigd: 2017-12-20 11:49:12 · Gepubliceerd: 20 december 2017 - 1448