5 leuke markten en evenementen in februari

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door Hanneke van Olst

Dol op struinen en lekker eten? Hier moet je zijn in februari!

2 februari 2018 Toerisme Landelijk Yes, het is bijna krokusvakantie! Tijd om uitgebreid te slenteren op een markt, onder het genot van hopelijk een waterig zonnetje. In Amsterdam kun je de meest feeërieke smaken chocolade proeven tijdens het Chocoa Festival, in Rotterdam wordt groots uitgepakt tijdens Chinees Nieuwjaar en in Hardenberg komen de Familiedagen er weer aan. Wat staan er verder nog voor markten, shows of festivals op de planning in februari?

Van chocolade heb je nooit genoeg. Foto: Chocoa Festival
Foto 1. Van chocolade heb je nooit genoeg. Foto: Chocoa Festival

10 & 11 februari: Kattenshow

HILVERSUM, NOORD-HOLLAND - Kun je het niet laten om elke kat die je tegenkomt even te aaien en staat je pluizige viervoeter op minstens de helft van je foto's op social media? Dan is de Kattenshow in Hilversum geknipt voor jou! De mooiste katten van verschillende rassen kun je hier bewonderen, van naaktkatten tot elegante Siamezen. Schrijf je eigen harige vriend ook in, wie weet is 'ie wel prijswaardig! Als je zelf geen kat hebt, kun je de hele dag terecht in het speciale hoekje waar je katten mag aaien. Voor kids zijn er bovendien tekenwedstrijden.

11 februari: Mega Vlooienmarkt

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT - Koopjesjagers opgelet! Tweedehands snuisterijen, vintage juweeltjes uit vervlogen tijden en meubels die klaar zijn voor een tweede leven vind je op de Mega Vlooienmarkt in het Beursgebouw in Eindhoven. De markt is, zoals de naam al zegt, mega, dus met lege handen thuiskomen is bijna onmogelijk. En als je dan toch al in Eindhoven, pardon Lampegat bent, maak er dan meteen een weekendje weg van. Hetzelfde weekend barst in de stad namelijk carnaval los, met op zaterdag de carnavalsoptocht.

12 t/m 18 februari: Chinees Nieuwjaar

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Nieuwjaar is alweer even geleden, maar voor de Chinezen staat het nu pas voor de deur. Zij luiden op vrijdag 16 februari het Jaar van de Hond in met een week lang feest! De activiteiten vinden in Rotterdam plaats rondom de West-Kruiskade en Wijkpark Oude Westen. Het nieuwe jaar wordt gevierd met lezingen, kunst, culinaire verwennerij, films, vuurwerk, optochten en als hoogtepunt de leeuwendans; een Chinese drakendans. Verder is er een uitgebreid programma vol kinderactiviteiten en kun je in het Kooktheater de kunst van het bereiden van de Chinese keuken afkijken.

24 & 25 februari: Chocoa Festival

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Speciaal voor chocoholics: het Chocoa Festival! Twee dagen lang staat de Beurs van Berlage in het teken van chocolade en cacao tijdens het Chocoa Festival. Uiteraard kun je chocolade proeven in de meest fantastische smaakcombinaties tijdens proeverijen van bekende en mindere bekende chocolatiers, maar daar draait het festival niet alleen om. Je leert tijdens het festival ook meer over de productie van chocola en of deze productie in de toekomst gevaar loopt. Smullen én wijzer thuiskomen dus!

28 februari t/m 2 maart: Familiedagen

HARDENBERG, OVERIJSSEL - De Familiedagen zijn als sinds jaar een dag een gerenommeerd uitje bij families in de gereformeerde gezindte. Wat de Familiedagen zijn? Veel standjes met leuke kleding en hebbedingetjes voor volwassenen en speelruimte en knutselactiviteiten voor de kinderen. Daarnaast staat het programma altijd boordevol met bruidsmodeshows en workshops. Uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten en kun je op diverse pleinen een rustmomentje pakken met een lekker hapje en drankje erbij.

Lekker knutselen tijdens de Familiedagen in Hardenberg. Foto: Evenementenhal Hardenberg
Foto 2. Lekker knutselen tijdens de Familiedagen in Hardenberg. Foto: Evenementenhal Hardenberg
Laat je verleiden door chocolade. Foto: Chocoa Festival
Foto 3. Laat je verleiden door chocolade. Foto: Chocoa Festival
De leeuwendans tijdens Chinees Nieuwjaar. Foto: RCNY © Evert Buitendijk
Foto 4. De leeuwendans tijdens Chinees Nieuwjaar. Foto: RCNY © Evert Buitendijk
Leer Chinees koken tijdens de demonstraties. Foto: RCNY © Niké Dolman
Leer Chinees koken tijdens de demonstraties. Foto: RCNY © Niké Dolman
Laatst gewijzigd: 2018-02-08 14:35:14 · Gepubliceerd: 0000-00-00 00:00:00 - 2960