5 leuke markten en evenementen in juni

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Tijd om weer naar buiten te gaan! Hier kun je heerlijk struinen en shoppen

29 mei 2018 Toerisme Landelijk Het zonnetje is definitief doorgebroken, dus wat is er heerlijker dan de dag buiten doorbrengen? Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen de zon op je bol. Deze markten en festivals staan op de planning in juni. Een gezellige lentefair of een enorme curiosa- en brocantemarkt: genoeg te zien en misschien wel te kopen!

Foto 1. Scoor leuke hebbedingetjes op de markt! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

23 juni & 7 juli: Vlooienmarkt

BAKKEVEEN, FRIESLAND - Het is een begrip in de wijde omgeving: de Vlooienmarkt in Bakkeveen. Op twaalf zaterdagen in de zomer trekken de eerste standhouders al om 5 uur 's ochtends naar het terrein van de Vlooienmarkt. Het publiek volgt ook vroeg om de mooiste spulletjes te scoren. De verkopers stallen hun tweedehands spullen op kleedjes en het publiek schuifelt aan hen voorbij. Er zit kleding, meubels, servies en speelgoed tussen, alles is tweedehands of zelfgemaakt. Als je ergens iets moois voor een prikkie op de kop kan tikken, dan is het wel hier.

21 tot en met 24 juni: Arnhemse Stockdagen

ARNHEM, GELDERLAND - Designers, ontwerpers, gevestigde modehuizen en high-end Arnhemse winkeliers zetten de deuren van hun voorraadkosten open tijdens de Arnhemse Stockdagen. In het centrum van de stad, maar ook in het Modekwartier en in de Eusebiuskerk scoor je topkleding en accessoires voor lage prijsjes. Dat wordt inslaan!

22 tot en met 24 juni: Farm & Country Fair

AALTEN, GELDERLAND - Kun je niet wachten tot Boer Zoekt Vrouw weer begint en ben je liever op het platteland dan in de stad? Dan is de Farm & Country Fair helemaal jouw ding. Deze markt is vergelijkbaar met de grote Engelse fairs op het platteland. Er zijn ruim vierhonderd kraampjes vol snuisterijen en handige themapleinen, zoals het wolplein, een vintage plein en verschillende dierendorpen. Daarnaast staan er ook honderden (!) shows op het programma. Gezellig!

24 juni: Antiek-brocante markt Venlo

VENLO, LIMBURG - Brocanteurs uit heel Limburg komen naar de antiek-brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Vintage kleedjes, industriële meubels met een persoonlijke touch en kleding met een verhaal: je scoort het hier allemaal! De aangeboden pareltjes komen uit Frankrijk, België, Engeland en Oostbloklanden, waar de brocanteurs ze opscharrelen. Dat belooft veel goeds! Kun je niet op 24 juni? Geen nood, elke laatste zondag van de maand tot en met november is de antiek-brocante markt in Venlo er weer!

25 juni: Tuinfeest Gooreind

WUUSTWEZEL, BELGIË - Gezelligheid in Wuustwezel, net over de grens bij Antwerpen. Hier staat op 25 juni een groots dorpsfeest op het programma. In de straten rondom het dorpsfeest is een feelgood market, met allerlei handgemaakte en unieke spulletjes te koop. Het belooft een gezellig feest te worden, met muziek, animatie, een gekke-fietsen parcours en zelfs kindervolksspelen!

Bekijk alle markten en evenementen op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Genieten van het buitenleven op de Farm & Country Fair. Foto: Farm & Country Fair
Laatst gewijzigd: 2018-06-13 11:07:25 · Gepubliceerd: 29 mei 2018 - 53960