5 leuke markten en evenementen in maart

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door Hanneke van Olst

Dol op struinen en lekker eten? Hier moet je zijn in maart!

2 maart 2018 Toerisme Landelijk De lente hangt in de lucht. Tijd om uitgebreid te slenteren op een markt, hopelijk onder het genot van een waterig zonnetje. Geniet op Goede Vrijdag van een dagje jaarmarkt in Deventer of ga voor de Bloemenjaarmarkt in Groningen. Ook leuk: de beurs Vrouw! met alles wat een vrouw kan bekoren. Wat staan er verder nog voor markten en beurzen op de planning in maart?

Geniet van modeshows op de beurs Vrouw! Foto: Vrouw!
Foto 1. Geniet van modeshows op de beurs Vrouw! Foto: Vrouw!

3 & 4 maart: Internationale Poppenhuizen- en Miniaturenbeurs

ARNHEM, GELDERLAND - Je moet ervan houden, maar fans van poppenhuizen en miniatuur halen hun hart op bij de Internationale Poppenhuizen- en Miniaturenbeurs van Dolls House Nederland. Deze wordt gehouden in de mooie, statige Eusebiuskerk in hartje Arnhem. Er komen maar liefst 110 standhouders en uiteraard kun je zelf ook aan de slag in workshops om verfijnde technieken te leren voor je eigen poppenhuis. Of maak nieuwe meubeltjes, vlecht kleine mandjes en naai kleine kleertjes. Bij de workshops zit meestal koffie, gebak of een lunch.

9 t/m 11 maart: Beurs Vrouw!

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Modeshows, accessoires voor je huis, kookdemonstraties en proeverijen, de nieuwste make up, styling advies. Op de beurs Vrouw! in de WTC Expo in Leeuwarden is alles te vinden wat vrouwen interesseert. Natuurlijk kun je hier shoppen (er zijn ruim 230 winkels!), maar er zijn ook leuke workshops en een modelcontest. Leuk voor een moeder-dochterdagje of voor een leuk uitje met je vriendinnen!

19 maart: Sint Joep

SITTARD, LIMBURG - Al meer dan tweehonderd jaar is jaarmarkt Sint Joep razend populair. Dat is niet verwonderlijk: de markt in het eeuwenoude centrum van Sittard is hartstikke gezellig. Meer dan 350 kooplieden bieden hun waar aan en artiesten zorgen dat de sfeer er goed inzit. Uitgeshopt? Plof dan neer op een verwarmd terras en ga lekker mensen kijken. Minstens net zo leuk als het struinen zelf!

30 maart: Bloemenjaarmarkt

GRONINGEN, GRONINGEN - Niks roept meer dat heerlijke gevoel van voorjaar op dan bloemen in alle kleuren en maten. Het is dan ook niet vreemd dat jaarlijks duizenden mensen op Goede Vrijdag de weg naar de Bloemenjaarmarkt in het centrum van Groningen weten te vinden. Lang zoeken naar de markt hoeft niet, loop gewoon je neus achterna. Verse snijbloemen, grote kamerplanten, tuingereedschap, bloempotten. Alles voor je groene jungle in huis of je tuin vind je hier.

30 maart: Goede Vrijdagmarkt

DEVENTER, OVERIJSSEL - Vroeger waren er zes jaarmarkten in Deventer. Deze markten trokken kooplieden uit heel Europa en zorgden voor welvaart in de stad. Van alle jaarmarkten is alleen de Goede Vrijdagmarkt in het centrum van de stad overgebleven. Je vind 'm in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. Er zijn heel wat kraampjes en het is er altijd gezellig druk. Voor kinderen is er een Paasboerderij met allemaal jonge dieren en een draaimolen.

Bekijk alle tijdelijke evenementen op DagjeWeg.NL.
Wat een geur en kleur op de Bloemenjaarmarkt! Foto: ZieOmmeZijde
Foto 2. Wat een geur en kleur op de Bloemenjaarmarkt! Foto: ZieOmmeZijde
Je komt met volle tassen thuis van een dagje beurs. Foto: Vrouw!
Foto 3. Je komt met volle tassen thuis van een dagje beurs. Foto: Vrouw!
Laatst gewijzigd: 2018-03-22 11:30:20 · Gepubliceerd: 0000-00-00 00:00:00 - 7278