De leukste markten en evenementen in maart en april

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de lente op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

25 maart 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het lentezonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in maart en april. Een gezellige fair op het kerkplein of een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of met het slechte weer lekker naar binnen voor een vlooienmarkt. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL

30 en 31 maart: Neuzelbeurs

RIJSWIJK - Op de Neuzelbeurs is het heerlijk snuffelen. Zoek je een zeldzaam speelgoedautootje, een leuke zomerjurk voor een zacht prijsje, een boek voor jou en een game voor je kids voor de rest van het weekend of een fraaie antieke kast? Grote kans dat je het hier vindt, of juist iets heel bijzonders spot waar je nog niet van wist dat het echt in je huiskamer hoort. Tussendoor kun je nieuwe energie opdoen voor je strooptocht op één van de horecaterassen.

31 maart: Kofferbakmarkt

OSS - Lekker op een strandje aan een recreatieplas zoeken naar spulletjes, wat wil je nog meer? Hier loop je niet tussen kraampjes, maar langs auto's waar de kledingstukken aan de autodeuren hangen en de spulletjes op een kleedje ervoor in het zand liggen. Iedereen mag meedoen aan deze kofferbakmarkt, dus er is van alles te vinden. De Kofferbakmarkt vind je aan de Geffense Plas: snel te bereiken vanaf de snelweg A59, afrit Oss/Heesch.

6 april: Alke Kids Beurs

ALTEVEER - Leuk, deze markt is speciaal opgezet voor kinderen. Je vindt op de Alke Kids Beurs namelijk alleen kinderkleding en speelgoed: nieuw en tweedehands! Er is zelfs een modeshow om ze te inspireren. De kans is groot dat ze meer geïnteresseerd zijn in de leuke kinderactiviteiten, zodat je alsnog zelf loopt te shoppen. Ze kunnen namelijk geschminkt worden, er is een springkussen en ook nog eens een super skelterbaan. Moe van het snuffelen of spelen? Plof dan even neer op het terras voor een hapje en een drankje.

7 april: Vintage per kilo

UTRECHT - Ben je dol op vintage, dan word je helemaal gelukkig als je bij Vintage per kilo binnenstapt. Hier kun je uren speuren naar leuke kleding, hoeden, sjaals en andere accessoires uit de jaren '40 tot en met de jaren '90, ruim opgezet in Jaarbeurs Utrecht. En daarna weinig gedoe bij de kassa, want je betaalt hier niet per stuk maar per kilo!

11, 12 en 13 april: Brocante aan de Giessen

GIESSENBURG - Ook dit jaar komen zo'n veertig brocanteurs naar de Graanbuurt in Giessenburg voor Brocante aan de Giessen en ze brengen weer hun mooiste brocante. vintage en curiosa mee. Geniet hier van de lente op een terrasje, snuffel tussen de kraampjes en kijk ook zeker even bij de lokale winkeliers in dit bijzondere winkelbuurtje.

20 april: Markt op Steeg

DE STEEG - Bij Markt op Steeg draait het vooral om kunst, cultuur en sfeer. Op dit kleine marktje worden nieuwe (massa)artikelen geweerd en vind je vooral kunst, boeken, antiek, brocante, zelfgemaakte levensmiddelen, planten en stekjes. Hier loop je rond in een sfeer die doet denken aan Montmartre, de bekende kunstenaarswijk in Parijs. Er is een gezellig terrasje en voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Maak je verzameling compleet! Op de Neuzelbeurs bijvoorbeeld. Foto: De Broodfabriek
Laatst gewijzigd: 2019-03-25 15:01:21 · Gepubliceerd: 25 maart 2019 - 203900