De leukste markten en evenementen in oktober en november

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de herfst op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

1 oktober 2018 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het najaarszonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in oktober en november. Een gezellige fair of een enorme curiosa- en brocantemarkt tussen de gouden bladeren: er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Scoor leuke hebbedingetjes op de markt! Foto: DagjeWeg.NL.

24 oktober: Koeiemart

WOERDEN - Het is de oudste jaarmarkt van Woerden en een begrip in de omgeving: de Koeiemart Woerden. Op woensdag kun je vanaf 08:00 uur tot 16:00 uur genieten van een veemarkt, jaarmarkt en kermis in één. Melk een koe voor een goed doel, bewonder de mooiste koeien in de Koeienshow, bekijk landbouwwerktuigen en smul van poffertjes. Er zijn ponyritjes mogelijk voor de allerkleinsten en je kunt urenlang shoppen en kijken op de braderie of dieren aaien op de kinderboerderij.

27 oktober: Rembrandt Art Market

AMSTERDAM - Hollandser dan dit wordt het niet in hartje Amsterdam: de Nederlandse kunst en handelsgeest komen samen op Rembrandtplein tijdens Rembrandt Art Market. Bekijk kunstwerken, stel vragen aan de kunstenaars en tik mooie, authentieke werken voor een eerlijke prijs op kop. Zonder tussenpersoon, rechtstreeks uit de handen van de maker zelf! De markt is op 21 oktober.

27 en 28 oktober: Neuzelbeurs

RIJSWIJK - Een begrip voor koopjesjagers in de regio: de Neuzelbeurs. Honderden kraampjes om langs te struinen, met allerlei items. Van kleding tot accessoires voor in huis en van gadgets tot prachtige tapijten. Tweedehands kleding, boeken, games, meubels, antiek, kunst en nieuwe artikelen tegen scherpe prijzen: de Neuzelbeurs is een waar koopjesparadijs! Bezoek de Neuzelbeurs op 27 en 28 oktober.

27 tot en met 28 oktober: Magisch Samnhain

BOURTANGE - Het was voor de Kelten de start van het nieuwe jaar: Magisch Samhain. Een koude periode waarin de laatste gewassen worden geoogst en de aarde zich voorbereidt op een nieuw begin. Vier Magisch Samhain in Bourtange! Allerlei bijzonder mensen komen in Bourtange bijeen. Piraten, tijdreizigers, steltlopers en meer magische figuren. Wanneer je zelf fantasierijk verkleed komt, krijg je korting op je entree. Door de hele vesting kun je shoppen bij marktkraampjes, is er livemuziek en zijn er magische attracties voor het hele gezin.

3 en 4 november: Brocantemarkt Kasteel De Essenburgh

HIERDEN - Ga een weekendje terug in de tijd op een bijzondere locatie. Geniet op 3 en 4 november van de Brocantemarkt in Kasteel De Essenburg. De fair is echt in het kasteel zelf. Wandel door stijlvolle en sfeervolle kamers die prachtig ingericht zijn en waar je verschillende brocanteurs ontmoet. Bewonder prachtige items en shop in stijl. Na het winkelen kun je nog een mooie wandeling maken in de bossen en heidevelden rondom het imposante kasteel.

3 en 4 november: WeddingFair Den Bosch

DEN BOSCH - Geen jingle bells maar wedding bells op de WeddingFair Den Bosch! Bereid je voor op de mooiste dag van je leven op de gratis WeddingFair in Den Bosch. Fotografen, jurken, decoratie: op deze beurs vind je alles voor de perfecte bruiloft. Struin langs allerlei kraampjes, schuif aan bij een modeshow en doe mee aan workshops. Natuurlijk is er ook lekker eten te vinden; kun je alvast inspiratie opdoen voor je eigen wedding dinner.

20 november tot en met 25 november: Country & Christmas Fair

HAARZUILENS - Weelderige kerstbomen met honderden lichtjes, slingers en glinsterende ballen. De geuren van glühwein en warme poffertjes en wafels, vers van de pers. In de verte hoor je een Dickenskoor Jingle Bells zingen. Kom je al in de kerststemming? Dompel je onder in de gezelligheid van de mooiste tijd van het jaar op de Country & Christmas Fair op Kasteel de Haar! Kom shoppen, lekker eten en genieten van de mooiste tijd van het jaar.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Sieraden vind je op bijna iedere markt. Foto: Pexels.com.
Laatst gewijzigd: 2018-10-15 10:02:43 · Gepubliceerd: 1 oktober 2018 - 132922