De leukste markten en evenementen in september

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de zomer op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

3 september 2018 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) de zon op je bol. Deze markten en festivals staan op de planning in september. Een gezellige fair of een enorme curiosa- en brocantemarkt: genoeg te zien en misschien wel te kopen!

Foto 1. Scoor leuke hebbedingetjes op de markt! Foto: DagjeWeg.NL.

6 tot en met 8 september: Botterdagen

ELBURG - Alles waar het pittoreske vestingstadje Elburg bekend om staat, komt samen tijdens de Botterdagen Elburg. Tijdens de traditionele Vlootschouw zie je de botters in een statige optocht binnenvaren en op de visafslag gaat de rode poon onder de hamer. Onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek wordt de vis geveild met de ouderwetse afmijnklok.. Muziekkorpsen en zeemanskoren laten tijdens de Botterdagen hun muzikale talent horen en er is een oldtimershow en een markt met oude ambachten. Een nostalgisch feestje!

30 september: Oogstfeest Kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Kasteelbewoners onthalen je vriendelijk tijdens het Oogstfeest op Kasteel Doorwerth. Op 30 september is het tijd om te genieten van de oogst uit de historische moestuin van het kasteel. De mooiste producten uit de tuin staan te pronken en op de binnenhof kunnen bezoekers de verwerkte producten uit de moestuin en de boomgaard kopen. Biologische wijnen, sauzen, jams, kazen en honingproducten staan klaar, ook van andere bedrijven. Voor meer informatie zijn ook de imkers van het kasteel aanwezig. Tip: bezoekers van het Oogstfeest kunnen het kasteel met korting bezoeken.

16 september: Najaarsfair bij Huis Verwolde

LAREN - In het mooie park rond Huis Verwolde luid je de herfst in op de gezellige Najaarsfair. Vanaf de parkeerplaats brengt een huifkar gasten naar de fair, waar de stands met streekproducten, brocante, woonaccessoires en culinaire lekkernijen wachten. Tijdens de fair worden er rondleidingen gegeven door Huis Verwolde, waar bezoekers met korting bij aan kunnen sluiten.

Tip: in Gelderland zijn veel kastelen en landgoederen open voor publiek. Bewonder deze Gelderse kastelen en ontdek authentieke interieurs en mooie kasteeltuinen.

14 en 15 september: Ljouwert Culinair

LEEUWARDEN - Op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden lik je op 14 en 15 september je vingers af bij Ljouwert Culinair. Om het culinaire seizoen goed af te trappen presenteren restaurants uit Leeuwarden en omstreken zich op dit evenement met de lekkerste hapjes. Een voorproefje van wat er deze herfst en winter uit de keuken komt? Kom proeven!

29 en 30 september: LINDA.festival

ZAANDAM - Het blad LINDA. komt tot leven tijdens het LINDA.festival op het Hembrugterrein in Zaandam. Vier het 15-jarig bestaan mee en dans er op los in de Feesttent. Of ga voor fashiontips op bezoek bij Fiona Hering of Fred van Leer! En natuurlijk geeft ook Linda herself acte de présence op de mainstage. Beide dagen neemt ze het publiek mee in de bijzondere geschiedenis van het merk LINDA.

Pak meteen wat Hollandse historie mee en volg de toerist naar de Zaanse Schans!

23 september: Vlooienmarkt Willem II Stadion

TILBURG - Eindeloos snuffelen en struinen, op zoek naar mooie spulletjes voor een prikkie. Op 23 september staat is de Vlomarkt in het Willem II-stadion daar de perfecte locatie voor. Een stadion vol spullen, die anderen niet meer nodig hebben. Voor de echte koopjesjagers een walhalla!

Tip: maak er weekendje Tilburg van. Hier vind je de leukste dingen om te zien en te doen in Tilburg plus een fijne overnachting.

11 september: Roldermarkt

ROLDE - In Rolde leven de bewoners er weken naar toe: de Roldermarkt. Een hele feestweek in het dorp, met een grote markt. Dit jaar heeft de Roldermarkt een agrarisch thema en dat is ook te zien! Naast de goederenmarkt is er traditiegetrouw een paardenmarkt en een landbouwbeurs. De feestweek van de Roldermarkt duurt van 6 tot en met 11 september.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Sieraden vind je op bijna iedere markt. Foto: Pexels.com.
Laatst gewijzigd: 2018-09-06 16:13:19 · Gepubliceerd: 3 september 2018 - 125244