Het kan weer! Bezoek deze Pasen een paaskermis

Voor een leuk dagje uit met het hele gezin

De leukste dagjes uit met Pasen Redactioneel door
Foto 1. De paashaas mag niet ontbreken op de paaskermis. Foto: Gemeente Deventer

archief oud artikel 7 april 2022 Toerisme Landelijk In sommige dorpen en steden is het een echte traditie. Met Pasen ga je naar de kermis! Geen lammetjes en brunch, maar attracties en suikerspinnen voor een dagje plezier met het hele gezin. Waar stap jij in de botsauto's? In deze 5 plaatsen vind je een echte paaskermis.

Paaskermis in Deventer

DEVENTER - De Deventer Paaskermis heeft een fijne lijst met kermisattracties, waar kermisgasten zich vast kunnen verheugen op de Para Jump of de Gravitron. De kermis staat dit jaar van 8 tot en met 18 april op de Ronald Holstlaan in de buurt Platvoet. Loeki 'asjemenou' de Leeuw, bekend van de STER reclame, opent om 14:00 uur de kermis op 8 april, op vrijdag 15 april kun je ‘s middags met Shaun en Bitzer van Zappelin op de foto en op 16 april staat vanaf 22:00 uur een spectaculaire vuurwerkshow op het programma. Geen tijd voor de Paaskermis? In de zomer is het weer kermis in Deventer!

Dolle boel op de Paaskermis in Drachten

DRACHTEN - Ook in Drachten leven kermisfans weer toe naar de paaskermis, te vinden op het Kiryat Ono-plein. Van 13 tot en met 18 april draaien de kermisattracties hier op volle toeren. Voor bezoekers met stalen zenuwen is er de Booster Formula 1, een echte thrillride. Ook leuk zijn de kermisklassiekers de Break Dance en de botsautootjes. En natuurlijk staan er weer voldoende kraampjes met traditionele kermislekkernijen en kermisspellen op de Paaskermis in Drachten.

Traditie in Marum: allemaal naar de kermis

MARUM - In Marum weet iedereen dat het met Pasen weer kermis is! De Paaskermis in Marum is er eentje waar de hele omgeving van het Groningse dorp naar uitkijkt. Ook dit jaar, van 15 tot en met 18 april, belooft de organisatie weer veel attracties en daarbij zitten een aantal hele spectaculaire! En als je niet zo van die spannende attracties houdt, is het ook prima om aan de zijlijn te staan met een suikerspin. Het gaat tenslotte om de gezelligheid.

Kermis in Oostvoorne

OOSTVOORNE - Oostvoorne verwelkomt de kermisattracties zoals ieder jaar voor de paaskermis van 15 tot en met 18 april. Op de Paaskermis in Oostvoorne kunnen bezoekers volop hun geluk beproeven bij de grijpkranen, in de schiettent of bij de Lucky duck. Vissen naar eendjes! En wie weet komt op Eerste Paasdag ook dit jaar weer de paashaas langs om gratis paaseitjes uit te delen...

Eeuwenoude traditie: de Paaskermis Enschede

ENSCHEDE - De Paaskermis in Enschede is met recht een traditie te noemen, want al sinds 1888 is het Volkspark tijdens Pasen bezet met kermisattracties. Hier eindigt van oudsher de tweede processie en komt iedereen feestelijk bijeen. Ieder jaar zijn er zo'n 60 tot 70 exploitanten, dus dat betekent een hoop kermisplezier! Aanwezig dit jaar zijn onder meer de Tornado, de Jumper XXL, de Power Dancer Breakdance en het Thriller Spookhuis. De kleintjes vermaken zich bij de Buggy's of de Beach Jumper. En niet te vergeten: bij alle spelletjes en de snoepkramen. De Paaskermis in Enschede is te bezoeken van 9 tot en met 18 april.

Bekijk wat je nog meer kunt doen met Pasen
Foto 2. Stap in dit dwaze Boobytrap Hotel op de kermis. Foto: Gemeente Deventer
Foto 3. Volop attracties op de Paaskermis in Deventer. Foto: Gemeente Deventer

Laatst gewijzigd: 2023-05-03 14:06:51 · Gepubliceerd: 2018-03-20 15:52:03 - 11043