1

Tafelen op Terschelling: hier kun je lekker eten

De gezelligste en leukste eettentjes van Terschelling

Wat is er te doen op Terschelling? Redactioneel door
Foto 1. Het huiselijk gezellige interieur van De Koffiepot is een warm welkom. Foto: De Koffiepot © Maamke Pheifer.

28 juli 2018 Toerisme Formerum, Friesland Zon, zee en zalig eten! Ga je uit eten op Terschelling? Dan zijn deze drie tentjes absolute aanraders. Of je nu ergens relaxt wilt ontbijten, uitgebreid wilt lunchen of na een dag fietsen lekker maar niet te duur wilt dineren. En natuurlijk mag een strandtent niet ontbreken, want een dagje strand kan niet zonder een goed strandpaviljoen.

Eetcafé De Rustende Jager

FORMERUM - Een begrip voor locals op het eiland: De Rustende Jager. Tijdens het hoogseizoen zit het terras vaak helemaal vol, maar dat is het waard. Het eetcafé is centraal gelegen in het dorpje Formerum op het eiland en heeft een ruim terras en een gezellig bruin interieur. Je kunt hier een echt Terschellings biertje bestellen, ambachtelijk gemaakt van cranberry's die op het eiland groeien. Ook voor diner is De Rustende Jager een aanrader, want de service is hier top en lekker ontspannen. Als je een hoofdgerecht bestelt krijg je er namelijk gratis en voor niets van alles bij! Een schaaltje rabarber, een frisse salade. Het is bijna jammer: er staan hier zoveel lekkere klassiekers op de kaart, dat kun je nooit op. Maar ja, natúúrlijk maak je toch ruimte voor een toetje... Extra leuk: af en toe is er hier livemuziek.

Strandpaviljoen ZandZeeBar

FORMERUM - Bij strandpaviljoen ZandZeeBar kun je eigenlijk niet echt uit eten gaan, maar het is een absolute aanrader voor een hapje en een drankje tijdens een dagje strand. Alles hier heeft een exotisch tintje: het menu, de muziek, het interieur. Op het terras plof je neer op kleurrijke loungebanken, met uitzicht op strand en zee. Heerlijk! Wat alles nog relaxter maakt: ZandZeeBar is compleet mobielvrij. Geen smartphones dus. Dit wordt erg serieus genomen: er hangen bordjes en het personeel spreekt je aan als je tâch je telefoon pakt. Samen ouderwets socializen is immers veel gezelliger dan solo scrollen. Internetloos uitwaaien doe je hier met ontbijt, lunch of een drankje in combinatie met lekkere snacks. De nacho's en cocktails zijn aanraders. Bijzonder: ZandZeeBar ligt letterlijk op het strand en wordt elk jaar rond september afgebroken en in de zomer opnieuw opgezet.

Restaurant De Koffiepot

MIDSLAND - In een van de gezelligste en meest levendige straatjes van Midsland vind je De Koffiepot; restaurant en lounge. De naam is niet zo gek: er staan binnen namelijk onwijs veel koffiepotten ter decoratie. Maak het jezelf maar comfortabel binnen of op het verhitte terras, want de menukaart is om te smullen. Grote kans dat je hier blijft plakken om daarna toch nâg maar iets te bestellen. Hier speelt de Terschellingse cranberry ook weer een rol: bestel ontbijtpannenkoekjes met cranberry of cranberrycheesecake. Toppers van de menukaart zijn de risotto met rode bieten en de crème brûlée - een toetje dat het vaak net niet is, maar hier is-ie lekker. Alle gerechten zijn verrassend en net even anders dan anders. Bij vertrek krijg je als souvenir een ansichtkaart mee met daarop, hoe kan het ook anders, een koffiepot.

Foto 2. Schuif aan bij De Rustende Jager. Lekker eten in een gezellig bruine kroeg sfeer. Foto: De Rustende Jager.
Foto 3. Heerlijk! De gerechten bij De Koffiepot zijn net even anders dan anders. Foto: De Koffiepot © Maamke Pheifer.

Laatst gewijzigd: 2018-07-26 15:13:33 · Gepubliceerd: 28 juli 2018 - 5857