Beleef een sprookjesachtige avond in de tuinen van Appeltern

Geniet van de wondermooie Mystery Gardens in Lights

Nieuws door
Foto 1. Tijdens het lichtfeest Mystery Gardens in Lights zijn de tuinen van Appeltern prachtig verlicht. Foto: Bart van Ooijen

archief oud artikel 25 september 2018 Opmerkelijk Appeltern, Gelderland De tuinen van Appeltern zijn altijd fantastisch mooi, maar zâ zag je ze nog niet vaak! Op 28, 29 en 30 september worden ze namelijk weer prachtig verlicht tot Mystery Gardens in Lights. Dat is spectaculair, maar vooral ook heel sfeervol en sprookjesachtig. Een avond om niet meer te vergeten.

Een feest van licht en betoverende effecten

Er kan tegenwoordig veel, heel veel met lichteffecten en dat is komend weekend te zien in de tuinen van Appeltern. Hier vind je meer dan tweehonderd prachtige voorbeeldtuinen, van een boomhuttuin tot een Engelse serretuin. Altijd heerlijk om doorheen te wandelen, maar vooral prachtig tijdens het jaarlijkse lichtfeest Mystery Gardens in Lights! Lichtjes en fakkels leiden je langs de paden en opeens sta je in een sprookjeswereld vol prachtige kleuren, oplichtende bomen en schitteringen over water. Even ben je helemaal weg van de realiteit en kun je alleen maar genieten.

Van de ene sfeervolle plek naar de andere

Dan hoor je flarden muziek en loop je toch verder. Via een lint van kaarsen kom je in een sfeervol hoekje met oplichtende objecten, waar je stil kunt luisteren. Zo loop je van plek naar plek, allemaal anders en allemaal een belevenis van licht, kleur en warmte. Koud zul je het namelijk niet krijgen dankzij de vele vuren en overdekte plaatsen. Maar het warmst word je vast van de mengeling van licht, vuur, geluid, romantiek en mystiek. Dit wil je niet missen!

Goed om te weten

  • Mystery Gardens in lights is van 28 september tot en met 30 september en je kunt tussen 19:00 uur en 21:30 uur naar binnen. Daarna kun je blijven genieten tot 23:00 uur, dan sluiten de tuinen.
  • Kaarten kunnen in principe ook gekocht worden bij de kassa, maar vol is vol! Dus van tevoren reserveren is wel veiliger.
  • Je kunt ook een Mystery Arrangement boeken met je familie, vrienden of bedrijf. Start de avond met koffie en een warme appelflap en borrel tussendoor bij de vuurkorven, of binnen bij de open haard.
  • De tocht duurt ongeveer anderhalf uur, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoelang je ergens blijft kijken (of luisteren).
  • Parkeren kost 3 euro.
  • De tuinen van Appeltern zijn ook op andere momenten een prachtig uitstapje. Combineer het met een bezoek aan Stoomgemaal de Tuut en sluit af met een heerlijke pannenkoek in ‘t Sprookjeshof! Of ga naar de visvijvers van 't Mun en eet iets in het bijbehorende restaurant.
Foto 2. Eén van de fraaie lichteffecten tijdens het lichtfeest in de tuinen van Appeltern. Foto: Bart van Ooijen
Foto 3. Volg de lichtjes naar de volgende prachtige plek. Foto: Bart van Ooijen

Laatst gewijzigd: 2018-09-26 09:53:00 · Gepubliceerd: 2018-09-24 15:28:46 - 1439

Activiteiten Bloemenpark Appeltern

Vanaf morgen te bezoeken

Sous-Terre Art Fair in Bloemenpark Appeltern


Op de Sous-Terre Art Fair Appeltern vind je zowel in het entreegebouw als in het park een indrukwekkende afspiegeling van de hedendaagse beeldende kunst.

Vanaf volgende week te bezoeken

Vier Pasen in Bloemenpark Appeltern


Er is geen mooiere plek om Pasen te vieren dan in Bloemenpark Appeltern! Kom eieren zoeken, paasbrunchen of PaasPicknicken.

Appeltern Lentefeest


Kom naar Bloemenpark Appeltern en zie, ruik en hoor de lente!

Later dit jaar

Kunst in de tuinen


Gedurende het seizoen is er een wisselende kunstexpositie in het park met beelden en land-art installaties.

Appeltern Plantenfestijn


Kom naar het Appeltern Plantenfestijn en ontdek de meeste vaste tuinplanten ooit om te bewonderen en te kopen!