Top 5 uitjes voor je bucketlist van 2019

Piloot voor een dag | Nieuws door

Super bijzondere uitjes die je niet mag missen

3 januari 2019 Opmerkelijk Landelijk Maak nu alvast een bucketlist voor uitjes die je beslist gedaan wil hebben in het nieuwe jaar. Omdat er veel, heel veel moois te beleven valt, geven we je hier vijf tips om mee te beginnen. In Nederland. Want voor onvergetelijke dagen hoef je echt niet ver te reizen! Van een bijzondere ervaring in de lucht tot een overnachting op een heel speciale plek: dit zijn onze tips voor je bucketlist van 2019.

Foto 1. Nog ideeën nodig voor je bucketlist? Wat dacht je van zelf vliegen in een vliegtuig? Foto: VliegExperience.nl

1. Bestuur een vliegtuig boven Nederland

Opstijgen uit de drukte van het dagelijkse bestaan tot boven de wolken, met de stuurknuppel in de hand zelf bepalen waar je heen gaat. Dan opeens opent zich een prachtig panorama voor je en zie je Nederland in een heel nieuw perspectief. Het is een wens die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat: zelf vliegen. Dat kan! Bij VliegExpercience.nl mag je zelf een vliegtuig besturen, terwijl je vrienden of familieleden achterin zitten. En natuurlijk meteen een foto van je maken als bewijs. Liever lekker naar buiten staren? Ga dan voor een rondvlucht. Zelf de stuurknuppel vasthouden kan verder bij Lion Air en bij vliegles.nl. Daar hebben ze verschillende vliegtuigen waar je uit kan kiezen. Zelfs stuntvliegen is mogelijk. Maar je kan ook als passagier mee met een zweefvliegtuig en geruisloos zweven door de lucht.

Wil je het gevoel van vliegen, maar is echt vliegen een brug te ver? De Flight Experience van THIS IS HOLLAND is levensecht! Negen minuten lang vliegen als een vogel over het mooie Nederland. En bij Indoor Skydive Roosendaal vlieg je als een vogel in een windtunnel.

2. Bekijk een echte Rembrandt van dichtbij

De prachtige lichtval in zijn schilderijen, de menselijke emoties die hij zo subtiel weet vast te leggen, zijn virtuoze schildertechniek: je weet pas echt waarom de schilderijen van Rembrandt zo wereldberoemd zijn als je voor één van zijn werken staat. Dan zie je ook goed alle details die zijn schilderijen hun bijzondere uitstraling geven. Details als reliëf, een stuk kleding dat eruit ziet als echte stof, de penseelstreken waarmee hij speelt. 2019 is hét moment om een echte Rembrandt van dichtbij te zien, want we hebben een Rembrandtjaar! En dat betekent bijzondere tentoonstellingen waar zijn prachtigste werken te zien zijn. Zoals de Rembrandt collectie in het Mauritshuis en natuurlijk de tentoonstelling Alle Rembrandts in het Rijksmuseum.

Ook bijzonder in het Rijksmuseum: het beroemdste schilderij van Rembrandt, de Nachtwacht, wordt gerestaureerd. Voor het oog van het publiek, dus iedereen kan meekijken.

3. Leer een nieuwe skill

Is je diepste wens om net zulke mooie foto's te maken als de Instagrammers die je volgt? Of om dj te worden? Misschien wil je wel iets unieks leren zoals glasblazen. Maak dan van 2019 jouw jaar, het jaar waarin je eindelijk van je droom werkelijkheid maakt en ervoor gaat om die nieuwe skill te leren. Of in elk geval eraan proeven tijdens een leuke workshop.

4. Overnacht op een bijzondere plek

Wakker worden met het geluid van de zee en meteen door je deur het strand opstappen. Zo'n overnachting vergeet je nooit meer. En je hoeft er niet voor naar Thailand, het kan gewoon in Zeeland, in een strandhuisje bij Vlissingen. Je hebt in Nederland nog veel meer bijzondere overnachtingen. Zelfs tussen de wilde beesten op de Savanne! Dat kan bij Safari Resort Beekse Bergen. Of waan je in de middeleeuwen met een overnachting op een kasteel.

5. Proef Nederlandse speciaalbiertjes

Voor een speciaalbiertje hoef je al jaren niet meer naar het buitenland. Overal in Nederland vind je brouwerijen die bijzondere bieren brouwen. Ga dit jaar eens op onderzoek uit en kijk of je nieuwe favorieten vindt. Nog mooier, maak er een dag van met je vrienden, compleet met rondleiding en proeverij! Begin bij het begin: bij het trappistenbier van de monniken. La Trappe is één van de weinige bieren ter wereld die het predicaat trappistenbier mag dragen en het komt uit Nederland. Kies je favoriete trappist tijdens een bierproeverij en rondleiding in de fraaie abdij waar La Trappe nog vandaag de dag gebrouwen wordt. Je vindt bijzondere brouwerijen op allerlei verrassende plekken. Zoals op Slot Oostende bij Goes en in Stadskasteel Oudaen middenin Utrecht.

Er zijn nog veel meer bierproeverijen met rondleiding door een brouwerij te vinden.

Foto 2. Volg een workshop glasblazen. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam
Foto 3. Rembrandt Harmensz. van Rijn, Schutters van wijk II onder leiding van kapitein Frans Banninck Cocq, bekend als de ‘Nachtwacht’, 1642. Foto: Rijksmuseum, Amsterdam. Bruikleen van de gemeente Amsterdam
Foto 4. Beleef het gevoel van vliegen bij Indoor Skydive Roosendaal. Foto: Indoor Skydive Roosendaal
Laatst gewijzigd: 2019-01-04 18:24:07 · Gepubliceerd: 2019-01-03 17:03:15 - 2874