Lammetjesdagen 2024: leukste dagje uit in de lente

Ga op kraamvisite bij pasgeboren lammetjes

Lammetjesdagen 2024 Redactioneel door
Foto 1. Kom je een kijkje nemen bij de pasgeboren lammetjes? Foto: Unsplash License © Tim Marshall

3 maart 2024 bijgewerkt: 9 maart 2024 Natuur Landelijk Ze zijn hét symbool van de naderende lente en oh, wat zijn ze schattig! Wie wordt er nou niet blij van een paar kleine lammetjes, die nog wat onzeker op hun spillebeentjes de wijde wereld verkennen. Kom ze opzoeken en ga met het hele gezin naar een lammetjesdag en maak er een feestelijk dagje uit van op de boerderij of in de schaapskooi!

Een dag vol gezelligheid in Ermelo

Ermelo, Gelderland - Zet maar een groot kruis in je agenda voor zaterdag 16 maart. Die dag is het namelijk feest tijdens de Lammetjesdag in Ermelo! Van 10:30 uur tot 16:00 uur staan de deuren open om heerlijk te knuffelen met de pasgeboren schapen. Ook kun je takkenbeesten knutselen, een kleurplaat met playmaïs beplakken en toverballen vilten. Het draaiorgeltje zorgt voor leuke muziek, en vergeet je niet te laten schminken! Toegang is gratis, voor het knutselen en schminken wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Lammetjes aaien in Twente

Enschede, Overijssel - Spreek op woensdagmiddag 17 april maar niks af, want je bent gelijk uit school welkom bij Hof Espelo. Of nog leuker: neem je vriendjes mee! Want op de Twentse boerderij zijn de eerste lammetjes al geboren. Kijk voorzichtig om het hoekje van de stal en luister naar de verhalen van de boerin. Zij vertelt je alles over de geboorte en de levensloop van de schapen. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te knuffelen, zijn er tijdvakken. Reserveer dus van tevoren je ticket! Er wordt een vergoeding van €3,- euro per persoon gevraagd. Komt 17 april je niet uit? Geen zorgen! Er is ook een Lammetjesdag op woensdagmiddag 24 april.

Ieder weekend feest

Epen, Limburg - Bij Schaapskooi Mergelland zijn ze al vanaf januari bezig met Lammetjesdagen. Nog tot en met 1 april kun je iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondag met lammetjes knuffelen. Er is dit jaar ook een beleefroute over het terrein, waarbij je al wandelend kennismaakt met de schapen, de herder en de herdershonden! De entree voor volwassenen is €7,50 euro, hierbij zit koffie of thee inbegrepen. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen €5,- euro.

Beschuit met muisjes in Bennekom

Bennekom, Gelderland - Op zaterdagmiddag 23 maart eet je beschuit met muisjes bij Grebbeveld Schapen &zo. Van 13:00 uur tot 17:00 uur is er van alles te beleven. Uiteraard kun je lammetjes knuffelen en aaien of lekker spelen op het terrein. Ook zijn er knutselmogelijkheden, schapendrijfdemonstraties, heerlijke hapjes en drankjes en een heus strokasteel! Let op: een ticket reserveren is verplicht en kost je €5,- euro per ticket. Hier zit wel een muntje bij inbegrepen voor wat drinken en beschuit met muisjes, of voor een knutsel. Op de dag zelf is er geen kaartverkoop, dus regel je tickets online.

Maak je eigen herdersstok

Maastricht, Limburg - Op Hoeve Lichtenberg is het altijd gezellig druk op de Lammetjesdagen. Vier op 9 en 10 maart het lentefeestje mee en speel schapenspelletjes op de binnenplaats, laat je schminken als een lammetje en maak een stoere herdersstok. Ook is er een kleine markt. En vergeet geen beschuit met muisjes te eten! Meld je online aan voor een tijdslot. Een ticket kost €3,50. Er zijn ook Lammetjesdagen een weekend later, op 16 en 17 maart.

Vind de lammetjes op Texel

Texel, Noord-Holland - Een eiland vol lammetjes! Voor de Texelse schapenboeren is het een drukke tijd, want van februari tot half april komen er duizenden lammetjes ter wereld. Wil je die schattige kleine wolletjes zien huppelen in de wei? Check dan de Lammetjesradar! Op deze website van VVV Texel geven schapenboeren via Whatsapp door in welke wei de lammetjes staan en kun je er zo naar toe om ze te bewonderen. En op een eiland met zoveel lammetjes kan je ze haast niet missen! Leuk: bij Schapenboerderij Texel kun je het hele jaar door langskomen om lammetjes te knuffelen.

Geitjes knuffelen in Zeeland

Ouddorp, Zeeland - In Ouddorp klinkt geen geblaat, maar gemekker van de pasgeboren diertjes: op Geitenboerderij Mèkkerstee ben je van harte welkom om met de geitjes te knuffelen! Om 15:30 uur kun je zien hoe de volwassen geiten worden gemolken. Er is ook een speeltuin, een landwinkel en een ijsmakerij: genoeg te beleven dus. Naast de geiten zijn er ook nog andere dieren te bewonderen, zoals kippen, paarden cavia's en een varken. Leuk om te combineren met een wandeling over het strand.

Ook leuk:

Foto 2. Op Texel spot je zeker lammetjes als je de Lammetjesradar volgt. Op het eiland worden in de lente wel 22.000 lammetjes geboren! Foto: Justin Sinner Pictures

Laatst gewijzigd: 2024-03-09 12:53:56 · Gepubliceerd: 3 maart 2024 - 41243