1

Bewonder bijzondere kunst bij TEFAF Maastricht - voortijdig gestopt

TEFAF 2020 voortijdig gestopt vanwege het coronavirus

TEFAF Maastricht 2020 Nieuws door
Foto 1. Kom kijken wat er allemaal te koop is in kunst, museumstukken en antiek op TEFAF Maastricht. Foto: Mark Niedermann, Jean-Luc Baroni Ltd. stand 310, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 5 maart 2020 Cultuur Maastricht, Limburg Voor een bijzonder dagje uit ga je van 7 tot en met 15 maart naar Maastricht. Daar bieden belangrijke kunsthandelaren van over de hele wereld hun mooiste kunstwerken te koop aan op de kunst- en antiekbeurs TEFAF MAASTRICHT en iedereen mag komen kijken. Vergaap je aan kunst, design, sieraden en bewonder antieke stukken die je niet snel weer in Nederland zult zien.

Internationale kunstbeurs in Maastricht

Zelfs met privéjets komen kunsthandelaren naar TEFAF Maastricht, The European Fine Art Fair. Ze komen 's ochtends aan gaan aan het einde van de middag alweer naar huis, aan de andere kant van de wereld. Het illustreert hoe belangrijk deze toonaangevende kunst- en antiekbeurs is. Je komt er bijzondere stukken tegen, zoals een antiek poppenhuis dat evenveel waard is als een écht huis. Het zit vol piepkleine zilveren gebruiksvoorwerpen zoals een kaptafel, een theepot en een vergiet aan de muur van het keukentje. Dit poppenhuis is een goed voorbeeld van wat TEFAF zo bijzonder maakt. Het is namelijk altijd in het bezit van een familie geweest en nu is het exclusief te zien op de beurs. Andere topstukken zijn een verguld schild dat 5,5 miljoen euro waard is, een nautilusschelp die helemaal bewerkt is tot een luxe beker en enkele bijzondere juwelen.

The Royal Collection

In congrescentrum MECC wandel je langs het prachtigste antiek naar schilderijen en moderne kunst. Tijdens je tocht sta je opeens voor een verzameling schitterende sieraden. Meer naar het eind trekken bijzondere houten maskers je aandacht. TEFAF staat altijd al bekend om z'n bonte mix van kunst en stelt daarin ook dit jaar niet teleur. TEFAF heeft zelf kunstobjecten geselecteerd en omgedoopt tot The Royal Collection, ter ere van de nationale viering van Koningsdag 2020 in Maastricht.

Coronavirus

Voor wie zich zorgen maakt om het coronavirus op zo'n internationaal event, heeft TEFAF een speciaal statement geschreven om mensen te laten weten wat het protocol is. Let wel, het statement is in het Engels.

Tip: combineer TEFAF met een bezoek aan de verschillende musea in Maastricht.
Foto 2. Bewonder bijzonder antiek op TEFAF Maastricht. Foto: Natascha Libbert, BURZIO stand 167, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.
Foto 3. Op TEFAF komen art en design samen. Foto: Loraine Bodewes. Levy stand 519, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.
Foto 4. Ook fraaie sieraden worden verhandeld op deze prestigieuze kunst- en antiekbeurs. Foto: Loraine Bodewes, S.J. Shrubsole, Corp. stand 270, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-03-12 19:54:06 · Gepubliceerd: 5 maart 2020 - 904