Bewonder bijzondere kunst bij TEFAF Maastricht

TEFAF Maastricht | Nieuws door

Deze kunst is allemaal te koop

14 maart 2019 Cultuur Maastricht, Limburg Voor een bijzonder dagje uit ga je tussen 16 en 24 maart naar Maastricht. Daar bieden belangrijke kunsthandelaren hun mooiste kunstwerken te koop aan op de kunst- en antiekbeurs TEFAF MAASTRICHT en iedereen mag komen kijken. Vergaap je aan kunst, design, sieraden en bewonder antieke stukken die je niet snel weer in Nederland zult zien.

Foto 1. Kom kijken wat er allemaal te koop is in kunst, museumstukken en antiek op TEFAF Maastricht. Foto: Mark Niedermann, Jean-Luc Baroni Ltd. stand 310, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.

Bijzondere topstukken

Zelfs met privéjets komen kunsthandelaren naar TEFAF Maastricht, The European Fine Art Fair. Ze komen 's ochtends aan gaan aan het einde van de middag alweer naar huis, aan de andere kant van de wereld. Het illustreert hoe belangrijk deze toonaangevende kunst- en antiekbeurs is. En iedereen kan erheen! Je komt er bijzondere stukken tegen, zoals een antiek poppenhuis dat evenveel waard is als een écht huis. Het zit vol piepkleine zilveren gebruiksvoorwerpen zoals een kaptafel, een theepot en een vergiet aan de muur van het keukentje. Dit poppenhuis is een goed voorbeeld van wat TEFAF zo bijzonder maakt. Het is namelijk altijd in het bezit van een familie geweest en nu is het exclusief te zien op de beurs. Andere topstukken zijn een verguld schild dat 5,5 miljoen euro waard is, een nautilusschelp die helemaal bewerkt is tot een luxe beker en enkele bijzondere juwelen.

De mooiste kunst, antiek en design

In congrescentrum MECC wandel je langs het prachtigste antiek naar schilderijen en moderne kunst. Tijdens je tocht sta je opeens voor een verzameling schitterende sieraden. Meer naar het eind trekken bijzondere houten maskers je aandacht. Sta zeker even stil bij een stand waar ze tussen de zeldzame boeken en kaarten ook een virtual reality bril hebben. Daarmee kun je door het Amsterdam lopen dat te zien is op een ansichtkaart uit 1544 en door het Parijs van een kaart uit 1739. Het is de eerste keer dat op TEFAF ook virtual reality wordt gebruikt. Fun fact: hoe mooi en bijzonder de kunst ook is, ze hebben een rivaal! De bloemstukken die verspreid over de beurs staan, worden namelijk elk jaar het meest gefotografeerd op de beurs. Het zijn dan ook kunstwerkjes op zich, bloem voor bloem opgebouwd.

Tip: combineer TEFAF met een bezoek aan de verschillende musea in Maastricht.
Foto 2. Bewonder bijzonder antiek op TEFAF Maastricht. Foto: Natascha Libbert, BURZIO stand 167, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.
Foto 3. Op TEFAF komen art en design samen. Foto: Loraine Bodewes. Levy stand 519, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.
Foto 4. Ook fraaie sieraden worden verhandeld op deze prestigieuze kunst- en antiekbeurs. Foto: Loraine Bodewes, S.J. Shrubsole, Corp. stand 270, TEFAF 2018, gecropt voor DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-03-15 11:41:24 · Gepubliceerd: 2019-03-13 16:16:18 - 447