Paaseieren zoeken: de 10 leukste plekken!

Uitjes tijdens Pasen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Zoek de eieren op een eiland, in een kasteel of tussen de hei

1 april 2019 Toerisme Landelijk Paaseieren zoeken hoort gewoon bij Pasen. Heb je zelf geen geschikte tuin om ze te verstoppen, of zijn je kinderen zo goed in zoeken dat ze alle eitjes al binnen vijf minuten te pakken hebben? Neem ze dan mee naar een van deze 10 originele plekken om paaseieren te zoeken en maak er meteen een heerlijk dagje uit van! En wie weet vindt iemand van jullie wel een gouden ei...

Foto 1. Als je eieren gaat zoeken bij Het Land van Jan Klaassen ontmoet je ook de paashaas! Foto: Het Land van Jan Klaassen

1. Zoek een drakenei op een kasteel

AMMERZODEN - In Kasteel Ammersoyen heeft de paashaas niet alleen mooie paaseieren verstopt, maar speciaal voor dappere speurders ook een drakenei! Hier moet je goed zoeken, want de eieren liggen verborgen op de meest bijzondere plekken. Sla geen nisje of luikje over tijdens je speurtocht naar de paaseieren en probeer als eerste het drakenei te vinden. De zoektochten zijn op de eerste en tweede paasdag en na afloop kun je heerlijk knutselen.

2. Kijken bij de kuikentjes

BARNEVELD - In het Pluimveemuseum vind je niet alleen kippeneieren, maar ook paaseieren! De paashaas heeft namelijk paaseieren verstopt in de Hoendertuin en jij kunt ze zoeken op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en tweede paasdag. Tussen al die eieren zit ook een gouden ei... Wie vindt hem tussen de speeltoestellen en krijgt een leuke prijs? Ga na het zoeken ook even op bezoek bij de schattige kuikentjes die net zijn geboren.

3. Ontmoet de paashaas

BRAAMT - Bij speelpark Het Land van Jan Klaassen is de paashaas er zelf op beide paasdagen om de paaseitjes te verstoppen. De kinderen kunnen eerst genieten van de middagvoorstelling en daarna eitjes zoeken samen met de paashaas. Uiteraard hoef je de eitjes niet aan hem te geven, je mag ze lekker zelf opeten! Ook leuk: je kunt met de paashaas op de foto.

4. Op een eiland

TEXEL - Op het eiland Texel kun je op de eerste paasdag paaseieren zoeken in de duinen. Lekker wroeten in het zand om de eieren te vinden en daarna even rennen langs de zee. De zoektocht begint bij strandpaviljoen Paal 28. Wie weet zie je een nieuwsgierig duinkonijntje, of de paashaas zelf... De duinen zijn niet de enige plek van Texel waar je paaseitjes kan zoeken. Op eerste paasdag kun je ook paaseieren zoeken bij De Koog en op tweede paasdag in de stal van de Novalis Hoeve.

5. Digitale paaseieren zoeken

HERWIJNEN - Neem je smartphone mee en ga op eerste of tweede paasdag naar GeoFort. Een spannend fort waar je allemaal experimenten kunt doen die te maken hebben met de aarde. GeoFort zit ook vol speurtochten en één daarvan is de speurtocht naar digitale paaseieren. Heb je geen smartphone? Geen nood, je kunt er één huren.
Ga met 5% korting naar GeoFort en maak er een heerlijk (paas)dagje uit van.

6. Midden in de natuur

OTTERLO - De mooiste plek voor de paashaas om zijn eieren te verstoppen is natuurlijk midden in de natuur, waar hij woont. Hij heeft er dan ook veel verstopt in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Kan jij ze vinden op tweede paasdag? Vooral de gouden, zilveren en bronzen eieren zijn de moeite waard, want daar krijg je een speciale prijs voor. Het zoeken is van 13:00 uur tot 14:00 uur. Daarvoor en daarna kan iedereen zich vermaken op de paasmarkt in het park. Of lekker in de natuur.
Krijg een gratis consumptie bij je tickets voor De Hoge Veluwe.

7. Waar is het gouden ei?

ROTTERDAM - Paaseieren zoeken in Plaswijckpark is zo langzamerhand een traditie geworden. Terwijl de kinderen lekker spelen in Speelwijck en zich laten schminken, verstopt de paashaas zijn eieren op niet minder dan drie plekken in Plaswijckpark. Waar de kinderen gaan zoeken hangt af van hun leeftijd. Zo hebben ook de jongsten een kans om een gouden ei te vinden. Want wie die vindt krijgt een toffe prijs.

8. Eieren zoeken in echte nestjes

APELDOORN - Bij kinderparadijs en speelboerderij Binky zoek je naar eieren in echte nestjes. Vind er zoveel mogelijk, want dan haal je ook een zoekdiploma! Bij Binky kun je het hele paasweekend eieren zoeken: op de twee paasdagen, maar ook daarvoor al, op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

9. In de duinen

SCHOORL - De paashaas is gezien bij de Schoorlse Duinen! Zou hij zijn eieren echt in de duinen zelf hebben verstopt? Knutsel eerst bij Buitencentrum Schoorlse Duinen een mooi paasmandje, zodat je iets hebt om je eieren in te verzamelen. En dan lekker naar buiten, het mooie duingebied in om te gaan zoeken.

10. Met een huifkar

EDE - Rij met een huifkar over de hei en door bossen naar de plek waar de paashaas de eieren heeft verstopt. Daar aangekomen helpt de paashaas je zelf bij zoeken naar de paaseieren. Je vindt hier geen chocolade eieren, maar echte eieren! Wanneer ze allemaal gevonden zijn, ga je met de huifkar weer terug naar het natuurcentrum waar je ze kan beschilderen.

Foto 2. Duik in de struiken van de Hoendertuin bij het Pluimveemuseum en zoek het gouden ei. Foto: Gerard van de Bruinhorst
Foto 3. Bij kinderparadijs Binky ontmoet je tijdens je zoektocht jonge dieren. Foto: Binky
Foto 4. Kun jij de digitale eieren vinden op het spannende GeoFort? Foto: GeoFort

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-02 17:40:24 · Gepubliceerd: 2019-04-01 10:32:46 - 3295