Paaseieren zoeken: de 10 leukste plekken!

Uitjes tijdens Pasen |  
Nieuws door
Foto 1. Als je eieren gaat zoeken bij Het Land van Jan Klaassen ontmoet je ook de paashaas! Foto: Het Land van Jan Klaassen

Zoek de eieren op een eiland, in een kasteel of tussen het zand

11 april 2022 Toerisme Landelijk Paaseieren zoeken hoort gewoon bij Pasen. Heb je zelf geen geschikte tuin om ze te verstoppen, of zijn je kinderen zo goed in zoeken dat ze alle eitjes al binnen vijf minuten te pakken hebben? Neem ze dan mee naar een van deze 10 originele plekken om paaseieren te zoeken en maak er meteen een heerlijk dagje uit van! En wie weet vindt iemand van jullie wel een gouden ei...

1. Eieren zoeken op een kasteel

AMMERZODEN - Ga dit jaar eens paaseieren zoeken in een kasteel! De paashaas is langsgegaan bij meerdere kastelen. Soms liggen de eieren binnen, zoals bij Kasteel Ammersoyen waar zelfs een drakenei verstopt is. Bij andere kastelen liggen de eieren buiten te wachten in de mooie kasteeltuinen. De zoektochten in een kasteel zijn op de Eerste én Tweede Paasdag.

2. Eieren en kuikentjes

BARNEVELD - In het Pluimveemuseum vind je niet alleen kippeneieren, maar ook paaseieren! De paashaas heeft namelijk paaseieren verstopt in de Hoendertuin van het museum en jij kunt ze zoeken op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Tweede Paasdag. Tussen al die eieren zit ook een gouden ei... Wie vindt hem tussen de speeltoestellen en krijgt een leuke prijs? Ga na het zoeken ook even op bezoek bij de schattige kuikentjes die net zijn geboren. Zoeken kan op Goede Vrijdag om 15:00 uur en op de andere twee dagen om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:30 uur.

3. Ontmoet de paashaas

BRAAMT - Bij speelpark Het Land van Jan Klaassen is de paashaas er van 15 tot en met 18 april om de paaseitjes te verstoppen. De kinderen kunnen eerst genieten van de middagvoorstelling en daarna eitjes zoeken samen met de paashaas. Uiteraard hoef je de eitjes niet aan hem te geven, je mag ze lekker zelf opeten! Ook leuk: je kunt met de paashaas op de foto. Het Land van Jan Klaassen is open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

4. Op een eiland

MUIDEN - Op Forteiland Pampus kun je op Eerste en Tweede Paasdag lekker knutselen en eitjes zoeken rondom het paviljoen. Goed kijken tussen de groene grassprieten om de eieren te vinden en daarna even rennen langs het water en de zeewind op je gezicht voelen. Het museumfort is gewoon open en ook hartstikke leuk om in rond te dwalen. Plus: dit is een echt eiland, dus je gaat heen en terug met de boot. Hoe cool is dat?

5. Vind een gouden ei

BUNNIK - Ook op Fort bij Vechten liggen eieren verstopt. Geen gewone eieren of paaseieren, maar gouden eieren! Wie er eentje vindt kan hem inleveren voor een leuke verrassing. Fort bij Vechten maakt er trouwens een compleet feestje van op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag, want het eieren zoeken is onderdeel van de Fort & Food Paaseditie. Een foodfestival vol leuke (kinder)activiteiten. Met onder andere springkussens, een familiespeurtocht, schminken, kinderdisco en nog veel meer kindervertier. En natuurlijk veel gezellige foodtrucks.

6. Bij de zeehondjes

PIETERBUREN - Doe mee met de paasspeurtocht van Zeehondencentrum Pieterburen. Kijken bij de schattige zeehondjes die daar worden opgevangen, van alles ontdekken over hoe ze leven in de Waddenzee en tussendoor meedoen met de speurtocht naar paaseieren. Die liggen tijdens het paasweekend verstopt door het hele centrum van Pieterburen, dus dat wordt een echte zoektocht! En je kunt meteen de nieuwe show zien, waarin je leert hoe een zeehond in het zeehondencentrum terechtkomt. Je maakt het allemaal mee: van zeehondenmelding tot opvang.

7. Toffe prijs voor het gouden ei

ROTTERDAM - Paaseieren zoeken in Plaswijckpark is zo langzamerhand een traditie geworden op Eerste en Tweede Paasdag. Terwijl de kinderen lekker spelen in Speelwijck en zich laten schminken, verstopt de paashaas zijn eieren op niet minder dan drie plekken in Plaswijckpark. Waar de kinderen gaan zoeken hangt af van hun leeftijd. Zo hebben ook de jongsten een kans om een gouden ei te vinden. Want wie die vindt krijgt een toffe prijs.

8. Spelen en zoeken

RAALTE - Bij Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter is van alles te doen op Eerste en Tweede Paasdag. Op de foto met de Paashaas, ponyrijden, gratis een rondje mee in de huifkar, op bezoek bij wel honderd kuikentjes die je ook nog mag aaien en natuurlijk speuren naar paaseieren. Vind er zoveel mogelijk, want er zijn leuke prijzen te winnen!

9. In de duinen

SCHOORL - De paashaas is gezien bij de Schoorlse Duinen! Zou hij zijn eieren echt in de duinen zelf hebben verstopt? Knutsel op Eerste en Tweede Paasdag eerst bij Buitencentrum Schoorlse Duinen een mooi paasmandje, zodat je iets hebt om je eieren in te verzamelen. En dan lekker naar buiten, het mooie duingebied in om te gaan zoeken.

10. Rondom de boerderij

RUINERWOLD - Bij de zeventiende-eeuwse Museumboerderij De Karstenhoeve liggen op Eerste Paasdag weer heel veel eitjes verstopt! Om 11:30 uur klinkt het startschot en gaat het zoeken beginnen. Niet té veel rennen in je enthousiasme, want je holt ze zo voorbij als je niet goed rondkijkt. Daarna kun je nog knuffelen met de konijntjes.

Hier kun je allemaal naar toe tijdens Pasen.
Foto 2. Duik in de struiken van de Hoendertuin bij het Pluimveemuseum en zoek het gouden ei. Foto: Gerard van de Bruinhorst

Laatst gewijzigd: 2022-04-13 14:08:53 · Gepubliceerd: 2019-04-01 10:32:46 - 5330