Zomerse citytrips voor in de vakantie

De leukste stedentrips voor met je vrienden

Dagjes uit voor in de zomervakantie Redactioneel door
Foto 1. Zin in een zomerse citytrip? Bezoek Scheveningen voor een surfles of om op het strand te relaxen. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 3 augustus 2020 Toerisme Landelijk Ga er deze zomer samen met je vrienden op uit en ontdek nieuwe steden! Ga surfen in Scheveningen of bezoek een anime en kawaii tentoonstelling in Amsterdam. Maar je kunt ook heerlijk genieten van de zon op een terrasje. De leukste zomerse stedentrips voor jongeren op een rij!

Heerlijk relaxen in Den Haag

Wil je een combinatie van de stad en strand, dan is Den Haag de perfecte plek. Er is hier genoeg om je te vermaken! Kom samen surfen bij The Shore in Scheveningen en test je skills. De dag goed afsluiten doe je met een lekker diner met uitzicht op het strand bij Solbeach. Tel daar tussendoor De Pier en de arcadehal Funland op de boulevard bij op en je dagje uit is compleet. De boulevard is sowieso ook een goede plek om te skaten of skateboarden.

Ontdek wat Arnhem te bieden heeft

Ontdek wat Arnhem te bieden heeft tijdens een dagje weg. Ga lekker winkelen of doe gezellig een drankje op de Korenmarkt. Wil je van de natuur genieten, dat kan hier ook! Je bent zo op de Veluwe en vanaf het centraal station loop je Park Sonsbeek in om te relaxen. Geniet in Arnhem ook van kunst. Bezoek bijvoorbeeld Museum Arnhem en raak onder de indruk van de tentoonstellingen. Of waan je in een tropische wereld en plan een bezoekje aan Burgers' Zoo.

Picknicken in Maastricht

Maastricht is misschien wel één van de gezelligste steden in Nederland en er is dan ook genoeg te doen. Wandel door de stad en ga langs het water picknicken of wat drinken op het Vrijthof. Ook een aanrader is het Museum aan het Vrijthof. Hier vind je allerlei mooie tentoonstellingen. In het centrum kun je goed winkelen en er zijn overal gezellige terrasjes te vinden. Ook zeker een aanrader: als je ergens gaat koffiedrinken, doe het dan bij Coffeelovers in de Dominicanenkerk. Snuffel hier ook tussen honderden boeken op een supercoole locatie.

Verken Amsterdam deze zomer

Natuurlijk mag Amsterdam ook niet ontbreken in een citytrip lijstje. Bezoek een van de vele musea die de stad te bieden heeft. Zoals het EYE Filmmuseum vol filmweetjes, het Moco Museum vol moderne kunst en het NEMO Science Museum vol proefjes. Bij NEMO kun je gratis het dak op voor een tof uitzicht over de stad. 's Middags chill je in het Vondelpark en geniet je van al het lekkere eten in Amsterdam. Genoeg te doen voor een topweekend met je vrienden!

Samen naar Zwolle

Struin door het mooie Zwolle. Deze stad zit vol pittoreske straatjes, winkels waar je non-stop kunt shoppen en leuke cafés om in aan te schuiven. Zo hebben ze Het Vliegende Paard, dat zichzelf de grootste studentenkamer van Zwolle noemt. Hier kun je eten en drinken voor een prikkie. Ook leuk: vlakbij het treinstation vind je het Bonami SpelComputer Museum. Hier vind je een retro arcadehal, een VR achtbaan en allerlei ouderwetse pc dingetjes zoals floppy discs. Bij Recreatiecentrum Karba trotseer je de kartbaan en midgetgolfbaan.

Meer tips voor een leuke zomer

Foto 2. Bezoek een tentoonstelling tijdens een dagje stad. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:50:19 · Gepubliceerd: 2019-06-20 14:23:37 - 1942