Ontmoet elfen en magiërs tijdens fantasy fair Elfia

Kasteeltuinen Arcen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Verkleed jezelf en stap in een fantasiewereld

16 september 2019 Toerisme Arcen, Limburg Tijdens fantasy fair Elfia stap je een fantasiewereld binnen vol muziek, shows en mensen die zo uit een sprookje lijken te zijn gestapt. Nog leuker: je kunt zelf meedoen. Verkleed je als fee, prinses of piraat en leef je droom als Elfiaan tussen de Elfianen. Er zijn nog tickets te koop!

Foto 1. Een sfeerimpressie van Elfia. Er zijn nog kaarten voor 21 en 22 september. Foto: Gea Fotografie / Frans Petry

Leef een dagje in een sprookjeswereld

Stap in de wereld van magie en sprookjes tijdens fantasy fair Elfia in Kasteeltuinen Arcen. Kom elfen en heksen tegen als je door de tuinen dwaalt, luister naar dromerige muziek en zie fraaie shows, zoals de musical 'De Elven troon van Thorsagon'. De marktkraampjes in Elfia verkopen spullen die je nergens anders tegenkomt zoals drakeneieren, fantastische gewaden en zelfs magische zwaarden. Zoals het hoort in een fantasy wereld is het niet allemaal vrede en geluk hier, want regelmatig breken veldslagen uit. Het leukste van Elfia? Je kunt zelf meedoen, ook aan de veldslagen. Dus verkleed je als je favoriete fantasy karakter en word een dagje onderdaan van Elfia. En ga tussendoor langs bij een van de interessante lezingen.

Ook voor kinderen

Elfia is ook leuk voor kinderen. Ze zullen hun ogen uitkijken als er weer een magisch wezen langskomt in een prachtig gewaad en bij de show met zwarte eenhoorns. Er is genoeg waar ze aan mee kunnen doen. Leren toveren bij het reizend laboratorium van Professor Bombasticus bijvoorbeeld, een eigen kaars maken van bijenwas of een echt harnas uitproberen. Nieuw voor alle kinderen die verkleed komen: op zondag is er een speciale kostuumparade voor kinderen en gezinnen!

Handige weetjes over Elfia

  • Op Elfia gebruik je gewoon geld. Er is een geldautomaat, maar het is handig alvast voldoende cash mee te nemen;
  • Je kunt je spullen kwijt in een bewaakte opbergruimte, dit kost € 5,- per dag. Tussendoor spullen ophalen en weer terugbrengen kan;
  • Het terrein is toegankelijk met een rolstoel - alleen niet overal even gemakkelijk - en er zijn invalidentoiletten;
  • Elfia is mogelijk dankzij een grote groep vrijwilligers.
Foto 2. Met zijn allen dansen op de muziek. Foto: Cynthia Obscura & Manuel D´Andrea en Merdahn Photography
Foto 3. Wie weet kom je zomaar bekende Disneyfiguren tegen. Foto: Gea Fotografie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-09-18 10:06:50 · Gepubliceerd: 2019-09-16 18:31:47 - 582