Vier de zomervakantie in eigen land

6 mooie vakantieparken in Nederland voor het hele gezin

Bekijk alle bungalowparken Redactioneel door
Foto 1. Vier vakantie in Drenthe! Foto: Hof van Saksen

archief oud artikel 27 juni 2022 Toerisme Landelijk Niks fijners dan een mooie vakantie in het vooruitzicht! Ontspannen in een mooie omgeving met het liefst veel zon. Deze zes vakantieparken in Nederland hebben alles in huis voor een heerlijke (zomer)vakantie. Boek snel en laat de voorpret beginnen!

Spectaculaire waterglijbanen bij Hof van Saksen

NOOITGEDACHT (Drenthe) - Mooie boerderijtjes, een indoor zwembad met waanzinnige glijbanen, een bowlingbaan en een trampolinehal. Vervelen kan bijna niet op Hof van Saksen. Op dit mooie bungalowpark in Drenthe hebben gasten keuze uit ontzettend veel activiteiten. Het populairst is waarschijnlijk het zwembad met vier spectaculaire glijbanen; van de langste trechterglijbaan ter wereld tot de steilste speedslide van Nederland. Met mooi weer kun je naar het strand aan het recreatiemeer en spelen de kinderen in de strandspeeltuin. In de omgeving zijn genoeg bestemmingen voor een dagje uit. Naar WILDLANDS in Emmen bijvoorbeeld of het Drents Museum in Assen. De vakantie vliegt voorbij!

Genieten op de Veluwe

OTTERLO (Gelderland) - Aan de poort van de Hoge Veluwe ligt EuroParcs De Zanding. Een prachtig vakantiepark voor een vakantie midden in de natuur. Vanaf het dorpje Otterlo voeren verschillende wandelroutes je door de mooie omgeving, met onder meer een kleine zandverstuiving. En je bent zo in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Misschien spot je onderweg wel een edelhert of een wild zwijn! Op EuroParcs De Zanding vind je naast veel bos ook een speelvijver, waar je op zonnige dagen lekker kunt zwemmen en spelen. Arnhem en Apeldoorn zijn beide in de buurt en leuk voor een dagje uit in de vakantie.

Ontspannen op Landal Schuttersbos

MIDSLAND, TERSCHELLING - De Waddeneilanden zijn in ieder seizoen een heerlijke bestemming. Breng de zomervakantie dit jaar door op Terschelling en laad even helemaal op tijdens een verblijf op Landal Schuttersbos. Kies één van de knusse cottages op het kleinschalige vakantiepark en je loopt vanaf het huisje zo naar de duinen en de zee. Rondom het park is van alles te zien en te doen. Voor de kids is er een leuke speeltuin met speelboot en voor wat gezelligheid is het dorpje Midsland vlakbij. Maar eigenlijk is alleen het strand en het zicht op zee al genoeg voor een heerlijke vakantie!

Actieve vakantie in Limburg

SEVENUM (Limburg) - Voor een actieve vakantie in het mooie Limburg is Landal Domein De Schatberg een goede uitvalsbasis. Geniet van een mooie wandel- of fietstocht door de Noord-Limburgse Peel en bewonder de vergezichten in dit weidse natuurgebied. Loop een rondje om het recreatiemeer, waar je zomers heerlijk kunt zwemmen, spelen en zonnen. Landal Domein de Schatberg heeft daarnaast een waterspeelplaats, bowlingbanen, een klimpark en een waterskibaan. Naast het park vind je FEC Sevenum met Mattel Play!, voor de kleintjes, en The Portal Action House voor tieners en avontuurlijke volwassenen.

Strandvakantie aan de Nederlandse kust

JULIANADORP (Noord-Holland) - Een strandvakantie, met slecht weer activiteiten bij de hand. Dat klinkt ideaal voor een vakantie in Nederland! Je vindt het op het Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp. Op het mooie Noord-Hollandse strand vermaakt iedereen zich urenlang en in de omgeving vind je mooie stadjes als Hoorn, Alkmaar en Enkhuizen. Het park heeft een indoor zwembad met glijbaan en een indoor speelplaats. Ideaal als het wat minder mooi weer is! Boek een mooi huisje, villa of appartement en geniet van een zomervakantie aan de Nederlandse kust.

Dieren verzorgen op Vakantiepark Dierenbos

VINKEL (Noord-Brabant) - Of je nu slaapt in de luxe lodgetent Pauw of in de leuke boomhut Koekoek; overal in Vakantiepark Dierenbos kom je dieren tegen. In het bos, waar eekhoorntjes en konijntjes leven, en in de verschillende dierenweides. Kinderen mogen veel dieren zelf verzorgen en voeren. Op mooie zonnige dagen is de speelvijver favoriet en op het park is ook een overdekt zwembad, voor als de zon zich even niet laat zien. Vakantiepark Dierenbos ligt vlakbij 's-Hertogenbosch, een leuke stad voor een dagje uit. En gasten krijgen bij een verblijf op het park een AttractiePas cadeau. Deze pas geeft gratis toegang tot zes dagattracties, waaronder Safaripark Beekse Bergen.

Meer vakantiebestemmingen in Nederland

Foto 2. Raas naar beneden in Saltato: de langste trechterglijbaan ter wereld. Foto: Hof van Saksen
Foto 3. Genieten in Limburg op Landal Domein de Schatberg. Foto: Landal

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 20:39:27 · Gepubliceerd: 2020-01-23 17:13:30 - 3574