Komt tot rust in de Randstad in een B&B

Overnachten in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht of Flevoland

Bed and Breakfasts Redactioneel door
Foto 1. Kom tot rust in een B&B in de Randstad. Dichtbij de bewoonde wereld en toch in je eigen rustbubbel. Foto: Pexels.

27 mei 2020 bijgewerkt: 15 januari 2021 Toerisme Landelijk Weekendje weg? Boek eens een bed and breakfast in de Randstad. Bij de Randstad denken we niet snel aan pittoreske adresjes op rustige locaties, maar toch zijn ze er. Dit zijn mooie slaapplaatsen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Vlakbij de stad en toch een beetje in the middle of nowhere.

Lekker landelijk bij Lelymare

LELYSTAD, FLEVOLAND - Alsof je op een Amerikaanse ranch bent beland! Lelymare Logies is een unieke locatie aan de rand van Lelystad. Op deze boerderij vind je drie gastenverblijven in landelijke stijl, omgeven door prachtige natuur en een biologisch landbouwgebied. Lelymare houdt tientallen paarden - quarterhorses - maar er lopen op het erf ook onder andere ganzen, kippen en katten rond. Hier kom je echt even tot rust op het platteland, terwijl Lelystad vlakbij is. In de omgeving vind je veel mooie natuurgebieden, perfect voor wandelaars, fietsers, watersporters en ruiters.

B&B met blotevoetenpad

ZEEWOLDE, FLEVOLAND - De stad en het strand vlakbij én op je blote voeten de natuur verkennen. Hier krijg je dat even-lekker-weg-gevoel! Bij De Sternhof in Zeewolde kun je niet alleen een lekker nachtje weg, er is een blotevoetenpad om te verkennen. Wandel door de bloementuin, biologische moestuin en door een natuurdoolhof en rust onderweg uit op bungelbankjes. De kamer is van alle gemakken voorzien - je hoeft alleen je eigen kloffie mee te nemen - en in de ochtend staat er een uitgebreid lokaal ontbijt voor je klaar.

Fijn vertoeven met eigen tuin

ZEIST, UTRECHT - Lekker slapen in hartje Zeist, met een oase van rust voor jezelf. Bij Bed and Breakfast Valckenbosch ben je er echt even uit, zonder dat je letterlijk in the middle of nowhere zit. In de B&B heb je alles voor jezelf, zelfs een terras met uitzicht op de tuin. Het is eigenlijk meer een mini-huisje dan een traditionele bed and breakfast - maar wel inclusief ontbijt.

Natuurhuis in het Groene Hart

SCHOONREWOERD, ZUID-HOLLAND - Bijkomen in de polder, in het tuinhuis of op de romantische boerderij van De Wetering. De Wetering is meer een natuurvakantiehuis dan een bed and breakfast. Je kijkt hier namelijk uit over kilometers weilanden. Grote kans dat je hier hazen en weidevogels spot in het wild! En bij mooi weer zie je in de verte de Nieuwe Hollandse Waterlinie liggen en glasstad Leerdam ligt vlakbij voor een dagje weg.

Slapen in een oude kerk

OOSTHUIZEN, NOORD-HOLLAND - Een wel heel bijzonder slaapadresje vlakbij Volendam en Hoorn: Bed & Breakfast Het Kerkje van Etersheim. In deze B&B slaap je in een kerk uit 1901 - inclusief een klein kerkhof in de tuin. Op de bovenste verdieping en op de begane grond van het historische kerkje zijn gastenkamers ingericht. Beide kamer zijn zo groot dat ze ook geschikt zouden zijn voor een gezinsvakantie. Het verblijf is inclusief ontbijt en een mooi uitzicht: vanuit je bed spot je allerlei vogels buiten.

Letterlijk In De Aap gelogeerd

BERGEN, NOORD-HOLLAND - Met zo'n naam zou je bijna een tropisch verblijf verwachten, maar B&B In De Aap is vooral een landelijk onderkomen. Wel met een geinige naam; hier heb je letterlijk In De Aap gelogeerd. Er zijn hier meerdere gastenkamers en er is een familieverblijf. Alles doet lekker zomers aan en je bent van alle gemakken voorzien. De B&B - officieel Bed & Bergen In De Aap - is vooral populair onder stellen. Hier kom je echt tot rust in de zomerse, landelijke kamers met een vleugje Italië. Amsterdam ligt iets meer dan een half uur rijden verderop, voor wie een vleugje Holland wil.

Foto 2. Rustgevend weekendje weg? Boek een bed and breakfast in een natuurrijke omgeving. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 12:14:29 · Gepubliceerd: 2020-05-26 14:34:45 - 1227