1

De zomerweken van Archeon: leef als een Viking, ridder of Romein

Dompel je helemaal onder in je favoriete tijd

Archeon Nieuws door
Foto 1. Vrolijkheid en vertier op de middeleeuwse markt tijdens de middeleeuwse weken. Ga je naar het straattheater of train je om ridder te worden? Foto: Museumpark Archeon

archief oud artikel 29 juni 2020 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Altijd al een jager uit de oertijd willen zijn? Of juist een ridder uit de middeleeuwen? Misschien droom je wel van een leven als een Viking. Het kan deze zomer allemaal tijdens de zomerthemaweken in Archeon, waar het verleden tot leven komt!

Jagen in een boomstamkano

De eerste zomerweek van Archeon start op 4 juli en is meteen al geweldig, want je kunt dan even leven in de oertijd! Schmink jezelf met oker als een echte jager, stap in een boomstamkano en ga op jacht. Succes gehad? Dan is het tijd om je eigen vuur te maken - zoals toen, dus niet met een lucifer! En daarna drum je natuurlijk ook mee in de drumcirkel. Wie een goede oerjager blijkt te zijn krijgt een houten amulet met een hert erop.

  • De oer weken zijn van 4 juli tot en met 12 juli en van 25 augustus tot en met 30 augustus.

Romein of ridder?

Struin door de middeleeuwen en bezoek een middeleeuwse markt met uiteraard straattheater. Avonturiers gaan voor hun riddercertificaat en leren zwaardvechten en boogschieten, maar ook schrijven met een veer en nog veel meer. Of ben je helemaal weg van de Romeinen? Kom dan tijdens de jaarlijkse Romeinenweken naar Archeon. De Romeinen slaan hier namelijk hun kamp op, waar van alles te doen is. Van gladiatorgevechten tot het maken van een votiefsteen voor de goden.

  • De middeleeuwse weken zijn van 14 juli tot en met 31 juli;
  • Bezoek het Romeinse kamp tijdens de Romeinenweken van 1 augustus tot en met 16 augustus.

De Vikingen komen!

Als mensen vroeger 'De Vikingen komen!' hoorden, dan maakten ze dat ze wegkwamen! Gelukkig kun je ze in Archeon veilig ontmoeten. Sterker: ze vinden het alleen maar leuk als je ze opzoekt in hun kampement. Daar zie je een heel andere kant van de Vikingen. Overal staan marktkraampjes en de bewoners van het kampement vertellen je graag over hun wapens, gebruiken en hoe ze thuis en op zee leven. Skál!

  • Ontmoet de Vikingen van 18 augustus tot en met 23 augustus.

Goed om te weten

  • Vroege vogels kunnen op de zondagen in juli en augustus om 9:00 uur mee met een speciale rondleiding in de natuur van Archeon, met aansluitend om 10:00 uur een gezellige ontbijtpicknick;
  • Leuk: er is een bijenweekend op zaterdag 15 en zondag 16 augustus, van 10:00 uur tot 17:00 uur;
  • Reserveer vooraf en betaal in het park zoveel mogelijk met de pin;
  • Doe ook een dagje Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 2. Ontmoet de Romeinen tijdens de Romeinenweken. Foto: Museumpark Archeon
Foto 3. Beleef de oertijd tijdens de oer weken en ga jagen, of help mee met andere klusjes. Foto: Museumpark Archeon
Foto 4. Ook tijdens de vreedzame Vikingweek kunnen de Vikingen het niet laten om te pronken met hun vechtkunst. Foto: Museumpark Archeon

Laatst gewijzigd: 2020-06-29 15:10:45 · Gepubliceerd: 29 juni 2020 - 1097

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!