Spannend, maar niet eng: kindvriendelijk Halloween

Vier samen Halloween op een familievriendelijke manier

Dagje uit in de herfstvakantie Nieuws door
Foto 1. Vier hier Halloween voor alle leeftijden in onder andere Toverland. Niet extreem griezelig, wel extreem gezellig! Foto: Attractiepark Toverland

archief oud artikel 11 oktober 2022 Toerisme Landelijk Geen gillende mensen en bloederige scènes, maar vrolijke spookjes en gezellige pompoencreaties. Vier het griezelige feestje met deze Halloween activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen ook nog eens onwijs leuk. Veel plezier en Happy Halloween!

Overdag griezelen in Toverland

SEVENUM - Geen enge fratsen, maar samen griezelen tijdens de familievriendelijke Halloween Days in Attractiepark Toverland. Trotseer de spannende attracties en bewonder het park, dat versierd is met duizenden pompoenen, waar prachtige creaties mee zijn gemaakt. Er lopen vriendelijke heksen rond, er zijn spannende shows en er is een magisch pompoendoolhof. In de avonduren, als het donker wordt, wordt alles in het park spannender en komen de creeps tevoorschijn. Maar tot 18:00 uur is de kust veilig voor het hele gezin. Op 15 en 16 oktober, 22 tot en met 31 oktober en 5 en 6 november.

Foto 2. De 'griezels' die je overdag tegenkomt in Toverland zijn vriendelijk en vrolijk. Foto: Attractiepark Toverland

BOEH! in de Zoo

NUENEN - Gezellig griezelen kan ook tussen de dieren van Dierenrijk tijdens BOEH! in de Zoo. Je kunt er zoeken naar vogelverschrikkers, terwijl je meteen allerlei leuke weetjes tegenkomt over de dieren waar ze tussen staan. In het spannend doolhof bij de berberapen is het zoeken naar de uitgang. En wie durft de spooktunnel in bij de beren? Daarna natuurlijk ook even met zijn allen op de foto tussen pompoenen en strobalen. Ook leuk: je eigen pompoen snijden. Daar moet je wel extra voor betalen, maar dan heb je wel meteen een leuke versiering voor thuis. Van 15 tot en met 30 oktober.

Spookshows in Tivoli

BERG EN DAL - Het is feest in Amusementspark Tivoli tijdens Happy Halloween! Ga naar een meet & greet met de vrolijke parkmascottes Tiffi & Toffi, ontmoet de Bomenfluisteraar in het park met zijn drankjes en brouwsels en ga naar de Halloweenshow waar je hem helpt een heks te verslaan. Op 8, 9, 15, 16 en 22 tot en met 28 oktober griezel je er samen gezellig op los. Het park blijft op 29 en 30 oktober nog even versierd in Halloweensfeer en je kunt ook dan Tiffi en Toffi ontmoeten.

Foto 3. Vier Happy Halloween met Tiffi en Toffi. Foto: Amusementspark Tivoli

Pompoenen pimpen in de pluktuin

NES AAN DE AMSTEL - Kom de hele maand oktober pompoenen uithollen en pimpen bij de Zomerbloemen Pluktuin tijdens een pompoenworkshop. Zoek eerst je eigen Halloween pompoen uit en uithollen, snijden en versieren maar. Dit kan van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag 30 oktober is er ook een Halloweenfeest in de pluktuin, waar je kunt ontdekken of er toverkracht in je schuilt. Wie brengt alle opdrachten tot een goed einde en haalt het toverdiploma?

Vrolijke heksen in Avonturenpark Hellendoorn

HELLENDOORN - Ook in Avonturenpark Hellendoorn is het kindvriendelijk griezelen geblazen. Tijdens Heksendoorn tot en met 31 oktober, draait alles om pompoenen, vrolijke vogelverschrikkers en dansende heksen. Er loopt een geheimzinnige goochelaar rond en Kareltje, Jasmijn en opperheks Odelia zijn elke dag te zien in het Gouden Theaterpaleis met een nieuwe show. Terwijl jongere kinderen de Toverschool bezoeken met een parcours vol leuke opdrachten, kunnen oudere kinderen kijken of ze het mooie spookhuis indurven. Of is het toch een hotel?

Foto 4. Geniet samen van gezellig griezelen en alle spannende attracties in Hellendoorn. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

Spooky Zone in Nienoord

LEEK - Herfst! En dan is het ook in Familiepark Nienoord een klein beetje griezelig met vrolijke spoken, vriendelijke heksen en overal pompoenen, lichtjes en andere leuke Halloween feestversiering. Allemaal met een Mexicaans tintje, want Halloween in Nienoord is dat jaar gebaseerd op de vrolijke Disneyfilm Coco. De griezelactiviteiten als het spookhuis, de vrolijke griezelshow en de Halloweenspeurtocht zijn allemaal in de Spooky Zone, zodat ook kinderen die geen fan zijn gewoon kunnen komen spelen. Kinderen die wel naar binnen durven krijgen een toverstafje mee, waarmee ze griezels op een afstand kunnen houden als ze het toch wat te eng vinden. Van 15 tot en met 30 oktober.

Foto 5. Wie durft de Spooky Zone in van Familiepark Nienoord? Foto: Familiepark Nienoord

DIY Halloween in de natuur

LANDELIJK - Zelf Halloween vieren? Er zijn opties zat om in de buurt te ondernemen! Samen spannende boswandelingen maken in de natuur en griezelige verhalen vertellen op het strand als het donker wordt. Altijd gewapend met een zaklamp natuurlijk, voor dramatisch horroreffect. Brouw een heksensoep in de keuken of verzamel kastanjes uit de omgeving en maak er spinnen of spinnenwebben van.

Ook leuk

Foto 6. Vier hier Halloween voor alle leeftijden in onder andere Toverland. Niet extreem griezelig, wel extreem gezellig! Foto: Attractiepark Toverland

Laatst gewijzigd: 2023-09-21 15:34:18 · Gepubliceerd: 2020-09-18 14:23:50 - 3190