Dol op dieren? Check deze diervriendelijke dagjes uit

Being Human |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Leuke dagjes uit voor dierenliefhebbers

3 oktober 2020 Toerisme Landelijk Van het woord 'alpaca' krijg jij al tranen in je ogen en een kattencafé is een hemel op aarde voor je. Wie dol op dieren is, gaat deze diervriendelijke dagjes uit helemaal geweldig vinden. Bij de uitjes ben je op bezoek bij de dieren óf wordt er een ode aan ze gebracht. Dit zijn de leukste dagjes uit voor dierenliefhebbers. Enjoy!

Foto 1. Een dagje uit tussen de dieren! Van expo's over dieren tot kinderboerderijen vol aaibare beestjes. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Being Human

Den Haag, Zuid-Holland - Om redenen die ons simpele brein niet kan verklaren, vinden de meeste mensen honden met menselijke trekjes extreem schattig en grappig. Het was een kwestie van tijd voordat hier een grote tentoonstelling over zou verschijnen. Het balletje ging rollen toen fotograaf William Wegman foto's maakte en zijn hond spontaan voor de camera kwam zitten. Sindsdien zijn we tientallen jaren en hondenfoto's verder, die nu in de expo Being Human te zien zijn. Being Human in Fotomuseum Den Haag is tot en met 3 januari 2021 te zien.

Scheveningen (op z'n) hondjes

Scheveningen, Den Haag, Zuid-Holland - Een bijzonder stukje Schevenings erfgoed staat dit najaar in de spotlights: de Engelse hondjes, ook wel Scheveningse Hondjes genoemd. Misschien is het je al eens opgevallen of komt dit weetje als een complete verrassing, maar in Scheveningen hebben heel veel mensen hondenbeeldjes in hun vensterbanken staan. En dat is niet zomaar. Hier gaat namelijk een heel verhaal achter schuil. Van deze hondjes kun je dus ook nog eens enorm veel leren. Ontdek alle ins en outs in de tentoonstelling Scheveningen (op z’n) hondjes in het muZEEum tot en met 31 december 2020.

Trouwe viervoeter

Vianen, Utrecht - Bewonder in Stedelijk Museum Vianen de tentoonstelling Trouwe viervoeter, vol schilderijen van Otto Eerelman. In de tweede helft van de negentiende eeuw raakten honden in fashion. Als huisdieren werden ze ineens deel van het gezin en het alledaagse leven. Negentiende-eeuwse schilder Otto Eerelman, ook wel de Rembrandt van het Noorden, legde de aaibare trend vast. In de expo bewonder je meer dan veertig schilderijen van honden, paarden en wat meer exotische dieren.

Kekke kattencafés

Landelijk - Kattencafés waren een aantal jaren geleden een trend, inmiddels zijn we koffiedrinken terwijl we die spinnende beestjes aaien helemaal gewend. Van een luxe high tea tussen de katten tot lunchen naast een aparte kattenkamer: er zijn inmiddels allerlei varianten op het kattencafé te vinden. Dan moet je alleen nog wel weten waar je moet zoeken. Bekijk deze leuke kattencafés in Nederland.

Ontmoet fluffy alpaca's

Landelijk - Knuffelen en wandelen met alpaca's is niet meer weg te denken uit recreatief Nederland. De intens schattige, fluffy beestjes krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen. Je bent dan ook op bezoek bij ze als je een alpacafarm bezoekt. Dat wil zeggen: de alpaca's zijn de baas. Als ze even geen zin hebben om sociaal te doen, kun je ze altijd nog van een afstandje bewonderen. Op sommige boerderijen snuffelen ze het liefst los rond, op andere locaties gaan ze maar wat graag met je aan de wandel. Een aantal leuke alpaca uitjes op een rij.

Eekhoorn Experience

Etten-Leur, Noord-Brabant - In de bamboetuinen van exotisch tuincentrum De Evenaar is een hoop geknaag gaande in de zomermaanden. En in de wintermaanden hoor je het geknaag juist weer binnen. Bij dit tuincentrum vind je namelijk de Eekhoorn Experience, waar allerlei soorten eekhoorntjes in natuurlijk ingerichte verblijven wonen. Vanwege het coronavirus is het voeren van de eekhoorntjes voorlopig niet toegestaan, maar ze spotten en zien schitteren in hun natuurlijke habitat kan natuurlijk wel. Tijdens je bezoek kom je een hoop te weten over de schattige beestjes - er zijn onwijs veel soorten, allemaal met eigen talenten en kenmerken!

Ook leuk

Foto 2. Cute! Alpaca's ontmoeten, knuffelen en aaien. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Een schattig eendje op een kinderboerderij. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Laatst gewijzigd: 2020-10-19 11:53:11 · Gepubliceerd: 3 oktober 2020 - 712