LIFF gaat (online) door! 11 dagen aanschuiven bij de mooiste films

Beleef het filmfestival in de Leidse bioscopen of gewoon thuis

Leiden International Film Festival 2020 Nieuws door
Foto 1. LIFF 2020 is dit jaar fysiek en online. Foto: Kilyan Sockalingum via Unsplash.

archief oud artikel 28 oktober 2020 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Leiden International Film Festival gaat dit jaar door. Tijdens de 14,5e versie van LIFF van 29 oktober tot en met 8 november geniet je van films, premières en evenementen. Tot en met woensdagavond 4 november in het mooie Leiden en bij jou thuis met een online ticket. Een kleiner repertoire - maar mét de kwaliteit zoals je die van een filmfestival gewend bent. Bij welke films schuif jij aan?

Diepzinnig, absurd of hilarisch

De films van het Leiden International Film Festival zijn nét even anders dan die standaard romcoms die je snel wegkijkt. Zo word je in de prijswinnende 'There is No Evil' van de Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof meegenomen in vier verhalen over morele kracht, vrijheid en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen daden. 'Mogul Mowgli' vertelt het verhaal van Zed, een Brits-Pakistaanse rapper die wordt getroffen door een auto-immuunziekte, net als hij zijn wereldtournee wil starten. In 'Effacer l'historique' zijn drie buren de smartphones hélemaal zat en nemen het op tegen de techgiganten. 'Daniel' vertelt het waargebeurde verhaal van de Deense fotograaf Daniel Rye, die in 2013 werd ontvoerd door ISIS.

De films zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals American Indie Competition, met nieuw en veelbelovend talent uit Amerika, Nordic Watching met de allerbeste Scandinavische films en BONKERS: absurde films waar je waarschijnlijk weinig van snapt, maar je wel aan het denken zetten. Helemaal filmfestival dus.

Een filmfestival, in deze tijd?

Ja, dat kan gewoon. Tot woensdagavond gaat het programma door zoals gepland, uiteraard volledig volgens de RIVM-richtlijnen. De meeste films draaien in een van de Leidse bioscopen - je moet je plekje natuurlijk wel van tevoren reserveren. In de bioscoop zijn looprichtingen, er is desinfecterende handgel, je kunt alleen pinnen (!) en er zijn duidelijke plaatsaanduidingen in de zalen. Vanaf donderdag zet het festival volledig in op de mogelijkheid om het filmfestival online mee te maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en de vouchercode van het online ticket dat je hebt gekocht. Met maar liefst vier digitale filmzalen, heeft LIFF zich dit jaar uitstekend aangepast aan de situatie van dit moment. Let op: de films starten wel op vaste tijden.

DeLIFFeroo en bierproeverij

Voor de thuisblijvers heeft LIFF iets leuks verzonnen: DeLIFFeroo! Bestel eten bij je favoriete restaurant of café en krijg daarbij een voucher voor een film. Dan is het helemaal niet zo erg om niet naar de bioscoop te gaan... Ook heeft LIFF met brouwerij Pronck een eigen bier ontwikkeld: Half Measures. Op zaterdag 7 november is er een 'filmische bierproeverij' georganiseerd. Want ja, ieder biertje smaakt naar een andere film. Hoe dan? Dat ontdek je zelf: je kunt de bierproeverij online meebeleven vanaf je woonkamer. Wel even zelf je pakket bestellen - waar onder andere 5x2 bieren, DIY popcorn, kaas van Sweylanthoeve en een selectie van korte films in zit.

Praktische info

Foto 2. Zorg voor iets lekkers bij de films. Foto: Corina Rainer via Unsplash

Laatst gewijzigd: 2020-11-04 10:10:29 · Gepubliceerd: 2020-10-22 09:03:54 - 623