1

Top 10 dagjes uit in Zuid-Holland 2020

De populairste dagjes uit in Zuid-Holland op DagjeWeg.NL

Doen in Zuid-Holland Redactioneel door
Foto 1. Een reis die we dit jaar wel konden maken was de reis door het menselijke lichaam bij CORPUS. Een populaire bestemming in 2020. Foto: CORPUS

archief oud artikel 31 december 2020 Trends Ook in 2020 vonden we momenten om op stap te gaan. Veel mensen ontdekten daarbij weer hoe mooi Nederland is. En hoeveel leuke uitstapjes er te doen zijn. Maar waar ging iedereen naar toe? Dit zijn de 10 populairste uitstapjes van 2020 in Zuid-Holland.

Gezellig naar parken en musea, toeren door de polder of op klimavontuur: er was veel populair in Zuid-Holland. Hét top-uitje was in 2020 varen met een RIB van Dolphin. Vol gas geven en over het water knallen! Ook CORPUS was populair, want een reis maken door het menselijke lichaam staat op nummer 2. Met op de derde plek de wondere werelden van virtual reality bij VR4play.

Bekijk de complete Top 10 van Zuid-Holland. Wie weet zie je iets voor je bucketlist van 2021!

De Top 10 van Zuid-Holland in 2020

  1. Dolphin RIB-experience

    Varen, dat klinkt rustig en relaxed. Maar dan heb je nog nooit in een RIB-boot gezeten. Stap in de krachtige en veilige boten van Dolphin Events in Rotterdam en knal met een enorme snelheid over het water. Wat een adrenalinerush!

  2. CORPUS

    Eng of juist interessant? Maak een reis door het menselijk lichaam, een complex en verbazingwekkend mooi 'bouwwerk'. In CORPUS in Oegstgeest heb je de gelegenheid om van de knie tot in de hersenen te reizen. Lekker springen op de tong en kijken hoe het hart werkt.

  3. VR4play

    Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever racen door kastelen en steden? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality: bij VR4play in Rotterdam hebben ze vijftig VR games om uit te kiezen. Leuk om met je partner of huisgenoten te doen.

  4. Science Centre Delft

    Overleef een aardbeving, laat met behulp van magneten een trein zweven, ontwerp een aerodynamische vliegtuigvleugel en test al je zintuigen! In het Science Centre Delft ontdek je hoe leuk wetenschap en techniek is!

  5. Adventure City Rotterdam

    Steeds een beetje hoger, steeds wat meer uitdaging. Bij Adventure City Rotterdam klimt jong en oud de hoogte in op vier verschillende indoor klimparcoursen en rotswanden. Durfals kunnen razendsnel omlaag in de Free Fall. Kicken!

  6. Splashtours Rotterdam

    Wat begint als een gewone rondrit in een bus eindigt bij Splashtours Rotterdam in het water. De bus duikt letterlijk de Maas in en blijkt opeens een echte boot. Een unieke en onvergetelijke manier om Rotterdam te verkennen.

  7. Renzy: elektrische GPS Tours

    Met de GPS tours van Renzy in Noordwijk aan Zee toer je op je gemak door hartje Holland. Zoef in een elektrische Renault Twizy langs windmolens, bollenvelden en langs de kust. Onderweg vertelt de audiogids alle ins en outs over de omgeving.

  8. Plaswijckpark

    Het Plaswijckpark in Rotterdam is een echt familiepark. In de drie verschillende 'wijcken' kun je ravotten in de speeltuinen, koekeloeren naar dieren en relaxen in de wandeltuinen. Ook gaaf: de Verkeerstuin waar alleen skelters mogen rijden.

  9. Museumpark Archeon

    Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: historische gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zwerf door de prehistorie, ontmoet de Romeinen en leer zwaardvechten en boogschieten. Je vindt Archeon in Alphen aan de Rijn.

  10. FutureLand

    Midden in het modernste havengebied ter wereld staat FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 bij Rotterdam. Verken het land met de bus, stap op een boot of werp een blik in de toekomst met coole VR-brillen.

Meer dagjes uit

Foto 2. Veel mensen kozen voor een virtueel avontuur bij VR4play. Even helemaal weg uit de realiteit. Foto: VR4play

Laatst gewijzigd: 2021-10-27 14:11:14 · Gepubliceerd: 31 december 2020 - 2420

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf volgende week te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!