Ontdek de steden van Nederland op de fiets!

Deze fietsverhuurlocaties helpen je graag een eindje op weg!

Spring op de fiets! Redactioneel door
Foto 1. Ontdek Amsterdam met het hele gezin op een opvallende rode fiets van MacBike. Foto: MacBike

19 juni 2023 bijgewerkt: 27 juni 2023 Toerisme Landelijk Op de fiets zie je in korte tijd superveel van een stad. Lekker trappen, een tussenstop maken en weer door. En van mooie steden hebben we er in Nederland genoeg! Maar een fiets op de bagagedrager midden in het centrum of je tweewieler inladen in de trein is natuurlijk niet zo handig. Huur je fiets bij één van deze fietsverhuurlocaties en beleef de stad als een echte local.

Verken Breda met een lokale gids

BREDA, NOORD-BRABANT - Wil je Breda ervaren als een echte Bredanaar? Ga op pad met een lokale gids van seeBreda. Natuurlijk brengt die je naar historische bezienswaardigheden als het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat en de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, maar de West-Brabantse stad verrast je met nog veel meer moois. Fiets bijvoorbeeld langs prachtige murals op de Blind Walls Gallery en maak een stop in het Valkenbergpark. De gidsen vertellen je alles wat ze weten. Interessante geschiedenis, grappige feitjes... de hele tocht lang. Wat heeft de stad te maken met het ontstaan van New York? En wie was Generaal Maczek? Vraag maar raak! Het is onmogelijk om geen zwak te krijgen voor deze bourgondische plek in het Zuiden.

Bestel je tickets voor de Breda Highlight Tour met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Ga samen met een lokale gids van seeBreda op pad voor een fietstour door Breda. Foto: seeBreda
Nog meer toffe steden verkennen? Via DagjeWeg.NL Tickets boek je ook de fietstours van seeRotterdam en seeTheHague met korting!

Op je stalen ros door Amsterdam

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - De perfecte manier om Amsterdam te verkennen? Op de fiets natuurlijk! Zo gek is het dus niet dat het in de hoofdstad barst van de fietsverhuurlocaties. De rijwielen van de verschillende verhuurders hebben opvallende kleurtjes. Zo huur je bij MacBike knalrode exemplaren, terwijl Yellow Bike felgele fietsen verhuurt en Amsterbike een combinatie van deze twee kleuren. Trap op je dooie gemakje langs de grachten en over romantische bruggetjes. Via de Dam naar de Jordaan en door naar de altijd gezellige Wallen. Bij MacBike huur je stalen rossen in alle soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een comfortabele omafiets, een tandem of de in Amsterdam o zo populaire bakfiets... Of ga op pad met een gids tijdens één van de fietstours met interessante thema's, zoals architectuur of Joods Amsterdam. Yellow Bike organiseert een gezellige Vriendinnentour en bij Amsterbike volg je de handige Amsterbike app. Genoeg te kiezen dus!

Boek eenvoudig je tickets voor MacBike via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 3. Ontdek bijzondere plekken van Amsterdam. Foto: Yellow Bike Amsterdam

Trap door verrassend Almere

ALMERE, FLEVOLAND - Hét vervoersmiddel van Nederland is de fiets en dat is ook in één van de jongste steden van ons land niet anders. Maak een verrassende stedentrip naar Almere. En waar weten ze de échte hotspots nou beter te vinden dan bij de plaatselijke VVV? Stap binnen en huur direct een (elektrische) dames-, heren- of kinderfiets. De enthousiaste medewerkers van het kantoor vertellen je maar al te graag welke kant je op moet en welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen. En hoewel je bij Almere misschien niet direct denkt aan het groen, heeft de stad juist heel veel vrij liggende fietspaden, waarbij je bijna geen auto's tegenkomt. VVV Almere heeft 25 korte en lange fietsroutes samengesteld, met elk een ander thema. Verken de natuur of ga op zoek naar bijzondere woningbouw. Almere zal je verbazen.

Met een gids door Haarlem

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - Haarlem is prachtig. De Noord-Hollandse hoofdstad is dan ook uitermate geschikt voor een mooie fietstour. Ga mee met één van de gidsen van Bike Tours Haarlem en leer de bijzondere verhalen van de stad kennen. Op zaterdag brengt de Highlight Haarlem je onder andere naar smalle steegjes, schattige bruggetjes en oude kerken. De gids neemt je mee langs de vele highlights én verborgen pareltjes. Word een onderdeel van de stad terwijl je de geluiden, de geuren en de schoonheid in je opneemt. Of boek een tour op maat voor alleen jullie gezin of vriendengroep. Tijdens de rit is er natuurlijk genoeg tijd om foto's te maken. Wil je ook even de stad uit? Kies dan een fietstocht langs het Haarlemse strand of de Bollenstreek. Of huur een fiets en ga zelf op pad.

Foto 4. Met een comfortabele fiets door Haarlem. Foto: Bike Tours Haarlem

Toeren vanuit on-Nederlands Valkenburg

VALKENBURG, LIMBURG - Het Limburgse landschap is bijna on-Nederlands. Waar grote delen van ons kikkerlandje zo plat zijn als een dubbeltje, vind je in de meest Zuidelijke provincie talloze heuvels. Een waar fietswalhalla. Mooi, maar de weg omhoog kan soms behoorlijk pittig zijn. Sportief onderweg, maar toch veel kilometers maken? Bij Cycle Center in Valkenburg huur je eenvoudig een elektrische fiets. Heb je zin om alles helemaal op eigen kracht te doen? Dan kun je bij deze verhuur ook terecht voor een racefiets, stadsfiets, tandem of mountainbike. En om ervoor te zorgen dat je niets mist van al het moois in Zuid-Limburg, heeft Cycle Center verschillende mooie routes uitgezet. Bezoek wijngaarden, uitgestrekte landerijen en historische kastelen. Toer met je tweewieler langs de Maas, helemaal naar Maastricht. Je kunt je fietstocht ook combineren met een culinair arrangement. Neem een gevulde picknickmand mee en strijk neer op een kleedje midden in een wijngaard. Of blijf in de buurt, want ook Valkenburg zelf is schitterend én stikt van de fijne terrasjes. Vlaai!

Er gaat niets boven fietsen door Groningen

GRONINGEN, GRONINGEN - Er gaat niets boven Groningen. Spring op de fiets en leer de gezellige straatjes en mooie gebouwen kennen van deze bruisende stad in het hoge Noorden. Tijdens de fietstour 'Rondje Stad' van Fietsstad Groningen neemt een lokale gids je mee naar onder andere de Martinintoren, de Grote Markt en het Peerd van Ome Loeks. Je start vanaf Pims Fietsen, bij de Westerhaven. Stiekem zijn Groningers best trots op hun stad en dat voel je wanneer je bij de tussenstops alle ins en outs te horen krijgt. Verwacht veel enthousiasme van de vrijwilligers die je rondleiden. Zij doen dit namelijk puur omdat zij dit heel leuk vinden. Een deel van de opbrengst van de fietstochten gaat dan ook naar een goed doel. Halverwege de fietstocht is er pauze met een bakje koffie of thee. Bij elkaar ben je zo'n tweeënhalf uur onderweg. Haak aan bij één van de tours, iedere zaterdag om 10:30 uur (andere dagen op aanvraag) of kies voor een privétour.

Fietsen door Gouda en het Groene Hart

GOUDA, ZUID-HOLLAND - Ontdek de stad van kaas, stroopwafels en prachtige eeuwenoude architectuur, trappend op een fiets van Keck. bike rental. Pal tegenover het station ligt je opstaplocatie; een gezellig café waar je voor vertrek geniet van een goed bakje koffie of thee met gebak. Voor een tochtje door Gouda zelf huur je een stoere city bike met extra dikke banden. Maar eigenlijk is het zonde om alleen binnen de stadsgrenzen te blijven. De omgeving van het Groene Hart is namelijk schitterend. Je bent er voor je er erg in hebt op een fijne tourbike. Wat extra ondersteuning nodig? Er zijn ook e-bikes beschikbaar. Kilometers maken is dus geen enkel probleem. Voor iedereen een fiets! Neem vanuit het café een speciale picknickmand mee voor onderweg en wordt verliefd op deze bijzondere stad.

Foto 5. Huur een fiets en ontdek Gouda. Foto: Keck

Ook leuk

Foto 6. Maak een rondje langs alle hoogtepunten van Breda. Foto: seeBreda

Laatst gewijzigd: 2023-06-27 14:56:06 · Gepubliceerd: 2021-04-15 15:23:45 - 1818