Pak een filmpje in deze openluchtbioscopen!

Beleef een ontspannen avondje uit in deze openluchtbioscopen

Pak een filmpje in deze bioscopen! Redactioneel door
Foto 1. Kijk vanuit je strandstoel ontspannen naar een bijzondere film tijdens Roffa Mon Amour. Foto: Roffa Mon Amour © Tomas Mutsaers

archief oud artikel 2 juli 2023 Cultuur Landelijk Een avondje naar de bioscoop is dé ultieme manier om even een uitstapje te maken naar een totaal andere wereld. En wat is er nou mooier dan lekker buiten zitten met een drankje en een goed gevulde bak popcorn? In deze openluchtbioscopen kijk je deze zomer een filmpje onder de sterrenhemel.

Rooftop Cinema in Forum Groningen

Groningen, Groningen Op de dakpatio van het Forum Groningen geniet je vanaf 14 juni tot en met 16 augustus op een aantal verschillende woensdagavonden van Rooftop Cinema. Het Forum selecteert iedere keer een mooie film voor je, die begint zodra de zon onder gaat. En er zit voor iedereen wel iets tussen. De ene week zwijmel je weg bij een romantische komedie, terwijl je een week later op het puntje van je stoel zit bij een spectaculaire actiefilm. Een drankje en lekkere snack? Dat zit allemaal bij de prijs in! Beleef een compleet verzorgd filmavondje met een schitterend uitzicht over de stad by night. De film begint zodra de zon onder gaat. Houd de programmering goed in de gaten. Tickets kosten € 25,-.

Foto 2. Bekijk een filmpje met uitzicht op de Martinitoren tijdens Rooftop Cinema in het Forum Groningen. Foto: Forum Groningen © Peter Wiersema

Buitenbios Verkadefabriek

Den Bosch, Noord-Brabant Tot laat buiten zitten op een warme zomeravond en tegelijkertijd een filmpje pakken? Het kan vanaf donderdag 6 juli weer de hele zomer lang bij de Buitenbios in de Verkadefabriek in Den Bosch! Op het binnenpleintje van de Verkadefabriek hangt een groot projectiescherm waar je van dinsdag tot en met zaterdag neerploft voor een heerlijk filmavondje. Bekijk de beste films van 2023 of geniet van een echte filmklassiekers. Het filmprogramma is divers: van documentaires tot muziekfilms en met een aantal filmpremières. En om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van hinderlijk omgevingsgeluid, krijg je een koptelefoon! Voor de beste ervaring kun je de koptelefoon zelf instellen. Haal een koud drankje bij de bar en neem plaats aan je eigen tafeltje. Reserveer vooraf je plekje voor € 11,50 per persoon.

Foto 3. De binnenplaats van de Verkadefabriek in Den Bosch verandert deze zomer in een openluchtbioscoop. Foto: Verkadefabriek

Terschelling Openlucht Filmfestival

Terschelling, Friesland Feel good movies met de zee op de achtergrond, dat is het Terschelling Openlucht Filmfestival (TOF). Ervaar de ultieme summer vibes, want de vertoningen zijn midden tussen de duinen! Geniet van de wind door je haren en de zilte zeelucht. Neem een trui mee en een kleedje of klapstoeltje om op te zitten. Of plof gewoon neer in het zand met een drankje van de bar. Het Terschelling Openlucht Filmfestival vindt plaats van 4 tot en met 13 augustus op de Zandafgraving achter Camping Wulp. Houd de website van TOF in de gaten voor meer informatie over de programmering en tickets.

Foto 4. Film kijken tussen de duinen, het kan in augustus op Terschelling. Foto: Terschelling Openlucht Filmfestival © Laura Conijn

VUE Openlucht Filmfestival

Apeldoorn, Gelderland Negen avonden lang bekijk je op de Bosweide van Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn de grootste (nieuwe) kaskrakers. Tijdens het VUE Openlucht Filmfestival, van 11 tot en met 19 augustus, is er op het veld plek voor maar liefst 1500 personen per dag, waarvan 500 plekken op een overdekte tribune. Geen stenen muren, maar overal om je heen bomen. Een schitterende omgeving om een avondje naar het witte doek te turen. Om het extra gezellig te maken, is er natuurlijk ook voldoende gelegenheid om een lekker hapje of drankje te bestellen. De programmering van VUE Openlucht Filmfestival wordt begin juli bekendgemaakt.

Pluk de Nacht Open Air Film Festival

Utrecht, Utrecht Van animatie tot road movie en van tragische documentaires tot absurde komedies: de programmering van Pluk de Nacht Open Air Film Festival is ieder jaar weer een feestje. Alle films die te zien zijn, gooiden hoge ogen op internationale filmfestivals maar haalden de Nederlandse bioscopen niet. Bereid je dus voor op onverwachte pareltjes! Bezoek Pluk de Nacht voor €11,50 per ticket in Amsterdam (Stenen Hoofd, 23 augustus tot en met 2 september) of in Utrecht (locatie nog niet bekend, van 11 tot en met 19 augustus). Zodra het begint te schemeren, rond 21.15 uur ongeveer, begint het filmprogramma. Eerder komen mag zeker! Het terrein opent om 18:00 uur, de bar ook.

Roffa Mon Amour

Rotterdam, Zuid-Holland In Rotterdam vindt in de beeldentuin van kunstinstelling Brutus twaalf dagen lang een echt filmfestival plaats, met alles erop en eraan: Roffa Mon Amour. Bekijk tijdens de tiende editie van het festival, van 16 tot en met 27 augustus, bijzondere films van over de hele wereld. De voorstellingen worden omlijst met introducties, Q&A's en live Cinema Concerten. Iedere dag droom je weg naar een ander land. Wat dacht je van screenings uit Jemen, Nigeria, Argentinië en natuurlijk... Rotterdam zelf! Verwacht een programma met werk van ervaren filmmakers en van jong talent. Laat je tussen de kunstwerken inspireren door andere culturen. De programmering wordt in juli bekendgemaakt.

Foto 5. Heerlijk film kijken in de buitenlucht tijdens Roffa Mon Amour. Foto: Roffa Mon Amour © Tomas Mutsaers

Movies at the Hermitage

Amsterdam, Noord-Holland Tijdens alweer de vijfde editie van Movies at the Hermitage geniet je in de binnentuin van museum de Hermitage in Amsterdam van tien echte filmklassiekers. Tijdens de laatste twee weken van augustus komt van woensdag tot en met zondag iedere dag een andere kraker voorbij. De aftrap is op woensdag 9 augustus en de slotfilm draait op zondag 27 augustus. De voorstelling zelf start dagelijks even na 21:00 uur, maar al vanaf 20:00 uur ben je van harte welkom. Test je kennis tijdens een filmquiz en luister naar een interessante introductie. Scoor je tickets vanaf € 13,50 (early bird) per persoon.

Sunsets in Eye Filmmuseum

Amsterdam, Noord-Holland Nog een openluchtbioscoop bij een museum in de hoofdstad. Ook Eye Filmmuseum aan het IJ toont in de buitenlucht vijf dagen lang bijzondere producties, allemaal van vrouwelijke regisseurs. Op woensdag 23 augustus opent Sunsets met de vertoning van Paris Is Burning, een portret van drag queens en Afro-Amerikaanse en latino gays in het New York van de jaren tachtig. Op zondag 28 augustus sluit het programma af met de film Desperately Seeking Susan met Madonna in de hoofdrol. Voorafgaand aan de screenings kun je meedoen aan een gratis interactieve quiz en kans maken op dikke prijzen. Tickets bestel je online, voor maar € 5,-!

Ook leuk

Foto 6. Een gezellig filmavondje in de frisse buitenlucht. Foto: Terschelling Openlucht Filmfestival © Kiki Visser

Laatst gewijzigd: 2023-07-02 16:20:14 · Gepubliceerd: 2021-07-19 15:46:52 - 4492