1

Op stap met je vriendinnen? Dit zijn de leukste uitjes

Ga samen op stap!

Dagje uit met vriendinnen? Bekijk deze tips Redactioneel door
Foto 1. Bewonder Delfts Blauw en zie hoe het gemaakt wordt. Foto: Royal Delft Museum

4 september 2023 Toerisme Landelijk Samen de stad in, maar dan met een spannende escape spel. Giethoorn bewonderen vanaf een boot. Naar een museum waar je hilarische foto's van elkaar kunt maken. Of de lekkerste cocktails ontdekken: wij zochten 12 vrouwenuitjes voor je op waar je ook nog eens met korting heen kunt! Verzamel je zussen, vriendinnen en collega's en geniet voordelig van deze 12 fantastische dagjes uit voor vrouwen!

Flaneren door kasteeltuinen

Arcen, Limburg - Dwaal rond in de prachtige kasteeltuinen rondom Kasteel Arcen. Waan je in Italië en Azië, wandel tussen duizenden rozen en speel een hilarisch potje midgetgolf tussen de grotten en watervallen. En pik onderweg een terrasje mee met fantastisch uitzicht over de tuinen. Een goed begin van dit uitje is bijkletsen met Limburgse vlaai in het Koetshuis, tussen de historische gebouwen van het kasteel.

Foto 2. Neem een kijkje in de Oosterse Watertuin. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Ontdek Giethoorn vanaf het water

Giethoorn, Overijssel - Verken de waterwegen van het nostalgische Giethoorn in een rondvaartboot van De Rietstulp. De tocht brengt je door het hart van het dorp en de schitterende omgeving. De enthousiaste schipper laat je de mooiste plekjes zien en vertelt je over het ontstaan van het dorp. Helemaal leuk: je kunt er een high tea, barbecue of diner bij boeken. Arrangement: nu met korting

Foto 3. Bewonder Giethoorn vanaf het water. Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

Oer-Hollandse workshops op een boerderij

Katwoude, Noord-Holland - Ontdek op de Simonehoeve hoe kaas en klompen worden gemaakt. Nog leuker, je mag het ook zelf doen tijdens een vrolijke workshop. Maken jullie liever ijs, kaarsen, macramé of een mozaïek? Ook dat kan! Schiet om je dag af te maken ook nog een gave foto in klederdracht.

Foto 4. Maak zelf klompen! Of kaas, of ijs, of kaarsen... Foto: Simonehoeve

Ja, ik wil! Trouwjurken passen for fun

Almere, Flevoland - Wie zegt dat je een bruiloft moet hebben gepland om jezelf in de mooiste jurken ever te draperen? Dat kun je ook gewoon op een random dag doen, bij Wedding Wonderland. Daar beleef je de mooiste - en tegelijkertijd meest hilarische - dag van je leven! Pas samen mooie jurken, steel de show op de catwalk en ontdek welke jurk perfect bij je past. Aanbieding: Jurken passen plus bubbels en lekkers.

Foto 5. Trouwjurken passen for fun. Foto: Wedding Wonderland.

Kom alles te weten over wijn

Arnhem, Gelderland - De authentieke wijnkelders van het Nederlands Wijnmuseum lijken wel ondergrondse schatkamers! Volg een rondleiding en kom alles te weten over de cultuur en historie van wijn en het unieke brouwproces. Probeer verschillende wijnen uit, leer de proeftechniek van een vinoloog en neem een kijkje in de wijnkelder. Of boek een luxe proeverij en leer verschillende wijnen drinken als een pro! Actie: Entreeticket met korting bij DagjeWeg.Tickets.

Foto 6. Eerst ruiken, dan pas proeven. Met slurpen natuurlijk. Foto: Nederlands Wijnmuseum.

Zandsculpturen én shoppen

Garderen, Gelderland - Bewonder indrukwekkende zandbeelden bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn en neem de tijd om de creaties van de beste zandkunstenaars ter wereld goed te bekijken. Steeds weer ontdek je nieuwe details. Eindig jullie dag in het showroomdorp: een gezellig overdekt pleintje compleet met stenen fontein, pittoreske lunchroom en mooie geveltjes. Achter die geveltjes schuilen volledig ingerichte kamers waar je van alles vindt voor je eigen huis!

Foto 7. Bewonder prachtige zandsculpturen. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Uitwaaien in de natuur

Otterlo, Gelderland - De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat niet voor niets bekend als de groenste schatkamer van Nederland! Geniet van de prachtige natuur waar je misschien wel wilde dieren tegen het lijf loopt. Stap op de bekende Witte Fietsen en bezoek het Kröller-Müller Museum, Museonder of het iconische Jachtslot Sint Hubertus. Gratis consumptie in de Theekoepel als je boekt via DagjeWeg.Tickets.

Foto 8. Verken schitterende natuur en spot de bewoners. Foto: Nationaal park de Hoge Veluwe

Koninklijk uitstapje tussen Delfts Blauw

Delft, Zuid-Holland - Gek op geschiedenis, Delfts Blauw én cupcakes? Dan kun je je geluk niet op bij het Royal Delft Museum. Bekijk de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw en zie hoe het alom bekende Delfts blauwe porselein nog volledig met de hand wordt beschilderd. Bewonder het eeuwenoude beroemde aardewerk in het museum en maak helemaal een feestje van jullie bezoek met een royale high tea of lunch in de brasserie met fraaie binnentuin.

Foto 9. Volg een workshop Delfts Blauw schilderen. Foto: Royal Delft Museum

Maak van je stedentrip een avontuur

Landelijk - Een stedentrip? Dat kan ook gewoon in eigen land of net over de grens in België. Met Escape Tours van SOS Events wordt je stedentrip ook nog eens een gezellig avontuur. Ga met je smartphone of tablet op pad en volg tussen het shoppen en terrasbezoekjes door een historisch figuur, die je langs de mooiste plekjes in de stad meeneemt voor een spannende escape game. Je hebt de keuze uit maar liefst 38 Nederlandse en 7 Belgische steden! Speel nu met korting!

Foto 10. Samen eens stad bezoeken wordt nog leuker met een Escape Tour. Foto: Escape Tours

Kunst, fun en selfies!

Amsterdam, Noord-Holland - Strike a pose in de WONDR Experience, een enorme speeltuin voor volwassenen. Duik in een enorme ballenbak, zwem tussen roze spekjes, beklad de muren met je eigen kunst, dans onder een sterrenhemel van glitter en hou je camera in de aanslag. Deze ervaring levert gegarandeerd gave foto's op! Hier herontdek je hoe leuk het is om te spelen en je te laten gaan.

Foto 11. Plezier maken en meteen hilarische foto's schieten. Foto: WONDR Experience

Wat wordt jouw perfecte cocktail?

Amsterdam, Noord-Holland - Voor een uitstapje vol glamour ga je naar de House of Bols Cocktail & Genever Experience. Zie, ruik, proef, maar vooral ervaar in de verschillende ruimtes een wereld vol smaak, verrukkelijke cocktails en vliegensvlugge bartending. Allemaal inclusief een gratis audiotour én een gratis cocktail naar je eigen smaak! In de Mirror Bar staan professionele bartenders al klaar om hem voor je te shaken. Nu € 6,- korting per ticket.

Foto 12. Ontdek je perfecte cocktail. Foto: House of Bols

In de toppen van de bomen

Paasloo, Overijssel - Daag elkaar uit en ga een dagje klimmen in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Onderweg kom je op je klimroute leuke obstakels en spannende onderdelen tegen, zoals ziplines en loopbruggen. Hoe uitdagend deze obstakels zijn, is afhankelijk van het niveau van de route. Nog geen ervaring en misschien toch een tikje bang? Begin dan met een relatief simpele route en bouw je klimexperience op naar steeds hoger en pittiger. De ervaren klimmers onder jullie kunnen natuurlijk meteen voor moeilijk gaan. Bestel snel tickets met korting.

Foto 13. Klimmen tussen de boomtoppen, heerlijk. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo
Foto 14. Bewonder Delfts Blauw en zie hoe het gemaakt wordt. Foto: Royal Delft Museum

Laatst gewijzigd: 2023-09-04 08:04:28 · Gepubliceerd: 4 september 2023 - 7650

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...