Muzikale activiteiten tijdens Kindermuziekweek 2023

Ga mee op wereldreis langs diverse muzieksoorten en instrumenten

Kindermuziekweek 2023 Nieuws door
Foto 1. Zing en dans tijdens toffe optredens en voorstellingen. Foto: Kindermuziekweek © Willem Schalekamp

archief oud artikel 21 maart 2023 Toerisme Landelijk Van 24 maart tot en met 2 april is het tijd voor de vijfde editie van de jaarlijkse Kindermuziekweek. Tien dagen lang bundelen ruim honderd organisaties de krachten om een divers, leuk én muzikaal programma neer te zetten. Geniet van voorstellingen, volg interactieve workshops en zing de leukste liedjes. Er is genoeg te doen!

Iedereen verstaat muziek

Ieder jaar wordt er volop aandacht besteed aan muziek tijdens de Kindermuziekweek. Dit jaar staat in het teken van 'De Wereld Rond', waarbij een muzikale reis gemaakt wordt langs diverse genres en instrumenten uit alle hoeken van de wereld. Hier hoort natuurlijk ook een speciaal Kindermuziekweeklied bij. Heb je hem al gehoord? Er is gekozen voor het leuke 'Iedereen Verstaat Muziek'. Dit is een lied dat gaat over het begrijpen van elkaar, zelfs als je verschillende talen spreekt. Je hoort het lied tijdens de feestelijke aftrap van de Kindermuziekweek, die plaatsvindt in Rotterdam. Ook de rest van de Kindermuziekweek staat boordevol activiteiten voor peuters, kleuters, jongeren en ouderen. Ga je mee op muzikale wereldreis?

De tekst gaat verder onder de video.

Wat is er te doen?

Verspreid over Nederland zijn er voorstellingen, muzieklessen en workshops speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Bekijk bijvoorbeeld in Amersfoort een betoverende poppenvoorstelling (2+) over jezelf durven zijn, of beleef in Groningen een gezellig familieconcert (6+) over het sprookje van Assepoester. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens een workshop bij de Nationale Opera & Ballet, waar je je eigen opera mag maken of speel bewegings- en luisterspelletjes in Tubbergen. Zijn er geen activiteiten bij jou in de buurt? Dan kun je toch meedoen! Er zijn namelijk ook verschillende online mogelijkheden. Droom bijvoorbeeld weg bij één van de negen korte luisterverhalen of laat je meenemen door muziek, in een video van Schooltv.

Ontmoet bekende zangers

Er zijn verschillende bekende zangers die zich inzetten tijdens de muzikale week. Volg bijvoorbeeld een workshop van Trijntje Oosterhuis in Leiden of dans mee tijdens de gloednieuwe theatershow van Monique Smit in Oisterwijk. Bij de opening van de Kindermuziekweek zingt Jeangu Macrooy zijn songfestivallied, samen met een pop-up koor dat bestaat uit honderd kinderen.

Foto 2. Volg een workshop van Trijntje Oosterhuis en ZangExpress. Foto: Kindermuziekweek © Ella Wijnen

Zelf meedoen

Naast de workshops zijn er nog meer interactieve activiteiten die je kunt doen. Sluit je aan bij de Doe Maar Mee Band die overal in het land wordt opgericht of lever je muziekwens in bij een van de gouden brievenbussen, die bij het het Concertgebouw, het Muziekgebouw en de Nationale Opera & Ballet staan. Misschien gaat je wens wel in vervulling! Ook openen verschillende muziekscholen de deuren zodat je kan proberen welk muziekinstrument goed bij je past. Kies je voor de piano, de gitaar of toch het drumstel? Test ze allemaal!

Foto 3. Sluit je aan bij de Doe Maar Mee Band. Foto: Kindermuziekweek © Marcel Krijgsman

Ook leuk:

Foto 4. Zing en dans tijdens toffe optredens en voorstellingen. Foto: Kindermuziekweek © Willem Schalekamp

Laatst gewijzigd: 2023-03-21 15:27:09 · Gepubliceerd: 2023-03-20 16:51:18 - 630