Jarig muZEEum trakteert

muZEEum |  
Nieuws door

Eerste honderd bezoekers krijgen boek 'In de schaduw van Michiel'

21 september 2007 Vlissingen, Zeeland Het muZEEum in Vlissingen heeft donderdag haar vijfde verjaardag gevierd. De eerste honderd bezoekers kregen om die reden van het maritiem museum een cadeautje: een boek over de moord op de biograaf van Michiel de Ruyter.

Donderdag bestond het museum in Vlissingen precies een halve decennium. De eerste honderd geluksvogels kregen daarom het boek 'In de schaduw van Michiel'. Het verhaal over de moord op de biograaf van zeeheld Michiel de Ruyter speelt zich voor een groot deel af in het muZEEum.

Oplage

Bezoekers die het boek wilden bemachtigen, moesten er snel bij zijn: er waren maar honderd exemplaren beschikbaar. “Wij zijn maar een keer per jaar jarig en de oplage van het boekje is beperkt. Wie het eerst komt het eerst maalt”, zegt Pol Verbeeck van het muZEEum.

hoopvol

De toekomst van het museum ziet Verbeeck met gemengde gevoelens tegemoet. De stijgende bezoekersaantallen stemmen hem echter hoopvol. Het muZEEum is de publiekslieveling van de Zeeuwse museumbezoeker, aldus Verbeeck. “Dat is iets wat we vast blijven houden. Aan de andere kant heeft het muZEEum een heel kleine subsidie van de overheid. Eind dit jaar zal het muZEEum het met twintig procent minder subsidie moeten doen. Een probleem dat haaks staat op het succesverhaal en moeilijk aan de burger uit te leggen is.”

Groeiende bezoekersaantallen

De bezoekersaantallen van het muZEEum en Fort Rammekens zijn in de huidige jaargang verdubbeld, meldt Verbeeck. Kwamen er in 2006 gemiddeld 62 bezoekers per dag, dit jaar zijn dat er maar liefst 172. De teller met het absolute aantal bezoekers stond op 17 september op 48.402 personen. In heel 2006 kwamen er veel minder mensen naar het museum in Vlissingen: 38.373.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-09-21 11:29:05 - 673