Online fietsrouteplanner nu al populair

Fietsrouteplanner.eu | Nieuws door Hans Bossenbroek

Fietsrouteplanner.eu sinds lancering goed bezocht

26 november 2007 Via fietsrouteplanner.eu kunnen fietsers zich sinds vorige week ideeën opdoen voor de ideale Europese fietsvakantie. De site is volgens bedenker Van Rens nu al geliefd. "In drie dagen tijd heeft de site ruim negenduizend pageviews te verwerken gehad."

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Fietsrouteplanner.eu is nu al populair, zegt bedenker Dirk van Rens, zelf een actief vakantiefietser. Van Rens heeft al tientallen reacties gehad. "In drie dagen tijd heeft de site ruim negenduizend pageviews te verwerken gehad." Bovendien kreeg hij sinds de lancering meer dan zestig mailtjes met veelal lovende opmerkingen binnen over nieuwe planner. Ook de poll op de website geeft volgens de bedenker aan dat er behoefte aan is. "Ook het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief nadert rap de 150, na drie dagen online te zijn." Van Rens verwijst door naar het gastenboek op zijn website om zijn woorden kracht bij te zetten. Daar zijn de reacties inderdaad positief, al ontbreken een paar kritische noten niet. "Prima site, vooral de eenvoud vind ik erg goed", schrijft ene Han Geurts.

Vragen

Veel vragen kreeg de 33-jarige verpleegkundige over welke te fietsen routes door Europa van actieve fietsers de beste waren."Die vragen probeer ik altijd zo goed mogelijk te beantwoorden en ook nog binnen enkele dagen. Dat kostte me op een gegeven moment zo veel tijd, dat ik dacht dat het handig was om daar een vorm van automatisering op los te laten." En, ziedaar: het idee voor fietsrouteplanner.eu was geboren. Samen met een Delfts automatiseringsbedrijf ontwikkelde hij de website. Sinds vorige week kunnen fietsers er ideeën op doen voor mooie Europese fietsroutes.

Griekenland

De website is nog niet klaar. "Er zijn nog een aantal landen die nog niet of niet helemaal gedekt worden door de planner, Griekenland bijvoorbeeld. Maar ook goed gevulde landen als Denemarken, Nederland en Groot-Brittannië worden zo mogelijk aangevuld."

TomTom

Fietsrouteplanner.eu is niet een nieuwe TomTom voor fietsers, waarschuwt Van Rens. Het is volgens hem geen kwestie van de de route aanvragen en uitprinten. "Het is puur een planner, geen navigatiesysteem. Het doel van de website, het simpel erachter kunnen komen welke fietsroute gebruikt kan worden voor een bepaald traject, zal dan ook niet veranderen." Een hele route navigeren is lastig, omdat het problemen geeft met de auteursrechten. "Om een complete route te kunnen tonen, met opdrachten als ga daar links en daar rechts, stuit logischerwijs op problemen met het copyright van de makers van de fietsroutes." Bovendien is het niet de insteek van Van Rens om een fietsroute aan te bieden; hij wil mensen enkel en alleen een suggestie voor een mooie fietsroute doen.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-26 12:29:03 - 3605