Verzekerd dagje in de ruimte

Ruimtereis met KLM | Nieuws door Johannes Baas

Reisverzekering voor ruimtetoeristen

14 november 2011 Opmerkelijk Je dagje in de ruimte kun je vanaf nu verzekeren. Allianz Global Assistance is de eerste verzekeraar met verzekeringen voor ruimtetoeristen en commerciële ruimtereizen.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Dat meldt de Volkskrant. Vandaag is er een persbijeenkomst in Den Haag, waar het nieuws officieel bekend wordt gemaakt. De International Space Transport Organisation (ISTA) noemt het een belangrijke doorbraak in de commerciële ruimtevaart.

Branson

Virgin Galactic, de ruimtevaartmaatschappij van de Britse zakenman Richard Branson, start in oktober 2012 met de eerste toeristische ruimtevluchten vanuit New Mexico. Bij het bedrijf hebben zich al ruim 400 mensen aangemeld die voor omgerekend zo'n 147.000 euro een paar uur de ruimte in gaan. In 2014 worden er waarschijnlijk ook vluchten georganiseerd vanaf Curaçao, in samenwerking met KLM. Een ticket voor deze vluchten kost 'maar' 70 duizend euro.

Als het aan ISTA ligt, zakt de prijs geleidelijk tot onder de 8.000 euro. "Niet alleen voor een rondvlucht met een paar minuten gewichtloosheid, maar straks ook voor commerciële routes van A naar B", aldus Jacques Happe van ISTA in De Telegraaf.

Wie zich alvast wil voorbereiden om zijn ruimtetrip bezoekt Space Expo in Noordwijk. Hier ontdek je alles over de ruimte. Maak een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels in de tentoonstelling van Space Expo.

Lees opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2011-11-14 09:09:17 · Gepubliceerd: 2011-11-14 09:05:48 - 155