1

Uitstapjes vlakbij Museum De Turfschuur

Museum Slag van de Somme 1914-1918

schagen, Noord-Holland (6.5km)  -  Museum Slag van de Somme 1914-1918 is het enige museum in Nederland dat zich puur richt op de Eerste Wereldoorlog. Bezoek de vroegere kasteeltoren, bewonder wapens en uniformen uit de oorlog en leer meer over de felle strijd.

Regionaal Museum 1940-1945

schagen, Noord-Holland (6.53km)  -  Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de kop van Noord-Holland en vooral het gebied rondom Schagen? Bekijk het in Regionaal Museum 1940-1945, te vinden in een oude kasteeltoren.

Zorgboerderij De Zonne Hoeve

anna paulowna, Noord-Holland (7.12km)  -  Zorgboerderij De Zonne Hoeve biedt rust en ontspanning aan mensen en kinderen met een beperking. Paardrijden, dieren verzorgen, genieten van een boerenbroodmaaltijd: alles is mogelijk!

Biesheuvel Knoflook

slootdorp, Noord-Holland (8.21km)  -  Ga je stinken van knoflook? Niet bij Biesheuvel Knoflook! Hier wordt verse knoflook geproduceerd met een frissere en zachtere smaak dan de gewone knoflook. Ga het eens proberen en volg een rondleiding door het familiebedrijf!

Natuurspeeltuin De Weijver

hoogwoud, Noord-Holland (10.38km)  -  Ga ravotten in de natuur! Op de grote natuurspeelplaats in Hoogwoud is altijd wat te beleven. Ga langs voor een lekker potje voetbal of een zelfbedachte voorstelling in het Amfitheater.

Tulpenexcursie

slootdorp, Noord-Holland (10.51km)  -  Stap binnen in de prachtige tulpenwereld en volg een rondleiding door de kassen of over de tulpenvelden. Hollandser kan een dagje weg niet zijn!

Sauna Cantarel

oudkarspel, Noord-Holland (11.3km)  -  De landelijke gelegen sauna Cantarel combineert de Grieks-Romeinse badcultuur met het saunagenot uit Scandinavië. Dat betekent ontspannen in een Turks stoombad en bubbelen in de hotwhirlpool.

Museum Oud Anna Paulowna

breezand, Noord-Holland (11.62km)  -  Een ouderwetse koffiekamer, sigaren van toen en een kruidenierswinkeltje. In Museum Oud Anna Paulowna maak je kennis met het leven van toen! En er is van alles te beleven: van verkleedpartij tot prachtige fietstocht.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Museum De Turfschuur