1

Uitstapjes vlakbij De Koffiemölle

Emaillemuseum

holten, Overijssel (0.54km)  -  Voor de tijd van hard plastic keukengerei hadden we emaille. Dit sierlijke materiaal was bijna onslijtbaar. Het Emaillemuseum heeft een leuke collectie van koffiebussen, pannensets, petreoleumstellen en nog veel meer. Allemaal op kleur gesorteerd!

De Shetlandboerderij

holten, Overijssel (0.55km)  -  Op de Shetlandboerderij in Holten hebben kinderen voor even een eigen pony. Onder begeleiding mogen kinderen hier schattige Shetlanders verzorgen, hun manen borstelen en in de ponybak op ze rijden. Leuk als kinderfeestje!

Escape Room Holten

holten, Overijssel (1.88km)  -  Flakkerend kaarslicht, vreemde muziek en opeens sta je voor een geheimzinnig kerkhof. Een deur slaat dicht en je beseft dat jij en je vrienden opgesloten zijn. In de val van de vampiers! Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen?

Natuurmuseum Holterberg

holten, Overijssel (2.78km)  -  Meer dan duizend diersoorten zijn er te zien in Natuurmuseum Holterberg. Het museum is beroemd om zijn natuurdiorama's; levensgrote 'kijkdozen'. Kinderen kunnen heerlijk spelen en leuke opdrachten doen in het Bos van Daantje Das. Voor de...

Canadese Begraafplaats Holten

holten, Overijssel (3.14km)  -  Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen 1394 Canadese soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland in 1945. De begraafplaats is vrij te bezoeken, er is een informatiecentrum.

Boerderijmuseum De Pothaar

bathmen, Overijssel (5.79km)  -  In de stijlkamers van boerderijmuseum De Pothaar snuif je de sfeer van vroeger. Hoe werkten en leefden de boeren in Salland eeuwen terug? Bewonder hun klederdracht, werktuigen en hun onderkomen. Langer verblijven op de boerderij? Boek een B&B!

Museum Eungs Schöppe

markelo, Overijssel (5.88km)  -  Museum Eungs Schöppe heeft in het voorjaar en najaar regelmatig wisselende tentoonstellingen van klederdrachten, mutsen en stoffen uit Twente. De vaste collectie van merklappen en letterdoeken is de trots van het museum.

't Witte Hoes - restaurant en bowling

rijssen, Overijssel (5.89km)  -  De zes bowlingbanen van Bowlingcentrum 't Witte Hoes vormen het toneel van een keiharde strijd. Wie gooit de eerste strike? Kom ook naar 't Witte Hoes voor andere groepsuitjes of om iets te eten in het restaurant. Vier je groepsuitje of feestje...

Pony rijden en huifkartochten bij Het Lamoen

markelo, Overijssel (6.29km)  -  Dol op pony's? Kom dan ponyrijden bij Ponyrecreatie Het Lamoen, volg een workshop over pony's of vier hier je verjaardagsfeestje, ook met pony's. Met de huifkar eropuit kan ook, gewoon zelf na een basiscursus. Voor een weekend of langer. Dat is...

Beleefboerderij De kleine Carrousel

laren, Gelderland (6.47km)  -  Het is een gekakel van van jewelste op Beleefboerderij De kleine Carrousel, waar meer dan honderd dieren wonen. Met een kinderboerderij en speelweide vermaken kinderen én dieren zich hier uitstekend! Er is ook een lunchroom op de boerderij.

Pelmolen Ter Horst

rijssen, Overijssel (7.17km)  -  Breng een bezoekje aan Pelmolen Ter Horst (1752) in het Overijsselse Rijssen. Bewonder in de historische olieslagerij een waanzinnig stukje Hollandse techniek.

De Grimberghoeve

notter, Overijssel (7.72km)  -  Het lieflijke Reggedal is een geliefde plek om te recreëren. Op de Grimberghoeve geniet je van een overnachting in landelijke stijl in één van de hooiberghuisjes of in je tent op de landschapscamping.

Zompen Museum

enter, Overijssel (9.07km)  -  Tussen oude gereedschappen en indrukwekkende verhalen vind je heuse zompen. Maar wat dat zijn? Dat leer je in het Zompen Museum.

Ballorig Nijverdal

nijverdal, Overijssel (9.25km)  -  Ongestoord spelen, terwijl papa en mama rustig een kopje koffie drinken. In Ballorig Nijverdal is dit scenario werkelijkheid! Groot en klein vermaakt zich uitstekend in dit overdekte speelparadijs.

Wijn proeven bij De Wijnmakers

wierden, Overijssel (9.43km)  -  Kom voor een vakantiegevoel naar De Wijnmakers in Haaksbergen. Wandelen door hun wijngaard en wijn proeven alsof je in Frankrijk bent. Combineer de proeverij met een bootje huren voor een compleet dagje uit.

ZINema Nijverdal

nijverdal, Overijssel (9.57km)  -  ZINema Nijverdal is niet groot, maar heeft wel alle films die er op het moment draaien. Er is één zaal om film te kijken. Een keer wat anders? Kom dan naar het Filmhuis voor wereldklassefilms.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Koffiemölle