Uitstapjes vlakbij Smit's Paviljoen

Edelstenen Museum De Oude Aarde

giethoorn, Overijssel (0.31km)  -  Een uitstapje naar Edelstenen Museum De Oude Aarde is een steengoed idee. Bewonder de verzameling fossielen en mineralen, maar ook een terrarium met kaaimannen en schildpadden. Ontdek het in Giethoorn!

Wandelen in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (1.22km)  -  Wandel en fiets langs de vele grachten. Het is in Giethoorn niet alleen in de zomer genieten, maar zeker ook in de winter. Bewonder het pittoreske dorp in alle jaargetijden.

Watertoren Sint Jansklooster

sint jansklooster, Overijssel (3.9km)  -  De watertoren van Sint Jansklooster staat als een wachter in natuurgebied De Wieden. Al op leeftijd aan de buitenkant, maar binnenin nieuw en eigentijds. Beklim de toren en geniet van het uitzicht!

Museumhuis Villa Rams Woerthe

steenwijk, Overijssel (6.65km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk was eens het woonhuis van een schatrijke familie. Nu mag iedereen ronddwalen door het schitterende interieur, versierd met schilderingen, enorme schouwen en gebrandschilderde ramen.

Hildo Krop Museum

steenwijk, Overijssel (6.65km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk bevat een prachtige collectie beeldhouwwerken van Hildo Krop. Deze kunstenaar werkte tientallen jaren voor de stad Amsterdam en ontwikkelde een heel eigen stijl in zijn vrije werk. De collectie bevat ook andere werken.

Stadsmuseum Steenwijk

steenwijk, Overijssel (6.84km)  -  Bekijk in het Stadsmuseum in Steenwijk een uitgebreide collectie voorwerpen die de geschiedenis van de stad tot leven brengen, zoals een keuken en kruidenierswinkeltje uit 1900.

Bad Hesselingen

meppel, Drenthe (6.9km)  -  Volop vermaak en ontspanning is te vinden in het subtropische zwembad Bad Hesselingen Meppel. Naast zwemmen ontspan je heerlijk in het saunaplein!

Schouwburg Ogterop Meppel

meppel, Drenthe (7.47km)  -  Schouwburg Ogterop biedt voor ieder wat wils: van theater en cabaret tot dans en toneel. Een voorstelling bijwonen in Schouwburg Ogterop is voor iedereen een bijzondere herinnering.

Bowlingcentrum Steenwijk

tuk, Overijssel (7.72km)  -  Combineer een potje bowlen met een gezellig hapje eten bij Bowlingcentrum Steenwijk. Kies bijvoorbeeld voor een 'gezelligheidsarrangement' met bitterballen of een uitgebreide barbecue of grill.

Verken het 'drijvende land' in De Wieden

sint jansklooster, Overijssel (7.73km)  -  In een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes ligt bezoekerscentrum De Wieden. Het startpunt voor een dag in het waterrijke gebied, met bewoners als de otter en de zwarte stern. Zoek ze op en geniet van de veelzijdige natuur.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Smit's Paviljoen