Uitstapjes vlakbij Marenland Recreatie

Molen De Lelie

eenrum, Groningen (5.12km)  -  De wieken draaien erop los! Maar wie weet hoe? Ontdek het zelf tijdens een rondleiding bij Molen De Lelie en geniet van zelfgebakken koekjes.

Ontdek de schatten van de wierden

ezinge, Groningen (5.34km)  -  De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze woonheuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland. Kinderen kunnen zelf opgravingen doen en oude ambachten uitproberen!

Luchtwachttoren 701

warfhuizen, Groningen (5.67km)  -  Ontdek de overgebleven Luchtwachttoren 701 uit de Koude Oorlog in Warfhuizen en beleef spannende avonturen in deze historische toren onder begeleiding van een gids.

Pieterpad

pieterburen, Groningen (8.46km)  -  Het Pieterpad is de langste wandelroute, die in Nederland te vinden is. De route voert van Pieterburen naar het eindpunt op de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Loop een etappe of volg het hele pad door het afwisselende Nederlandse landschap.

Museum Landgoed Verhildersum

leens, Groningen (8.51km)  -  Museum Landgoed Verhildersum is gebouwd in de veertiende eeuw en dient nu als museum. De Borg - het kasteel van de landadel - vormt het hart van het landgoed. Daaromheen liggen de mooie tuinen en daar weer omheen de landerijen met de opgehoogde...

Petruskerk

pieterburen, Groningen (8.51km)  -  De Petruskerk wijst al van ver het Groningse dorp Pieterburen aan. Deze kerk is in de zomer open voor bezichtiging.

Sint-Hippolytuskerk

middelstum, Groningen (8.86km)  -  De prachtige bakstenen Sint-Hippolytuskerk in Middelstum is een voorbeeld van een laatgotische kerk in Groningen. Bekijk de zestiende-eeuwse muurschilderingen op de gewelven van Bijbelse taferelen!

Schoolkerk Garmerwolde

garmerwolde, Groningen (13.03km)  -  De Schoolkerk in Garmerwolde is van buiten al een plaatje met zijn bijzondere, losstaande toren. Binnen loop je onder prachtige muurschilderingen en in de toren kun je de expositie Feest! bezoeken. Bovenin heb je een prachtig uitzicht.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Marenland Recreatie