Uitstapjes vlakbij Crawfurd's Corner

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (4.48km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (4.81km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

Victory Museum

grootegast, Groningen (6.17km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (6.17km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

Zwembad Electra

lauwerzijl, Groningen (6.37km)  -  Zwembad Electra is een openluchtzwembad in het Groningse Lauwerzijl. Zomers is het bad open voor zwemlessen, van het gewone ABC-diploma tot survivalzwemmen en snorkelen. Natuurlijk kun je er ook vrij zwemmen.

De Theefabriek

houwerzijl, Groningen (8.35km)  -  Theeleuten opgelet! In De Theefabriek in Houwerzijl vindt je alles wat je hartje begeert. Het museum, de theeschenkerij en de geurige theewinkel laten je opgaan in de geuren, kleuren en smaken van thee.

Ontdek de schatten van de wierden

ezinge, Groningen (10.21km)  -  De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze woonheuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland. Kinderen kunnen zelf opgravingen doen en oude ambachten uitproberen!

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (10.27km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

Adelskerk

midwolde, Groningen (10.89km)  -  De Adelskerk in Midwolde heeft adelijke allure. In de cryptes van de kerk liggen adellijke families begraven. Ook staat in de kerk een indrukwekkend marmeren grafmonument.

Luchtwachttoren 701

warfhuizen, Groningen (12.39km)  -  Ontdek de overgebleven Luchtwachttoren 701 uit de Koude Oorlog in Warfhuizen en beleef spannende avonturen in deze historische toren onder begeleiding van een gids.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Crawfurd's Corner