Beoordelingen Orvelte - Historisch heden

Kitch
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 1 september 2015

Datum beoordeling: 2 september 2015

Reisgezelschap: met partner

Boerendorpje wat wanhopig probeert authentiek te blijven maar compleet door commercie is opgeslokt Aasgieren en kunstmatige gastvrijheid. Kaasboerderij met een filmpje , softijs voor € 2.25 , parkeren €3. Totale kitch dat hele Orvelte met falend gemeentelijk bestuur die dit soort praktijken toestaat. Wansmaak. Openlucht museum Ellert en Brammert daarintegen was geweldig en liet onze liefde voor Drenthe sneller kloppen.

Beoordeling gegeven door Christiaan.

om te parkeren ben je al 3 euro kwijt! dus ja wat
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 2015-08-08

Datum beoordeling: 8 augustus 2015

Reisgezelschap: gezin

Het houten pad van theodoor staat erg slecht aangegeven...en erg commercieel allemaal...kon trouwens wel gratis naar het toilet

Beoordeling gegeven door jolanda.

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: oktober 2014

Datum beoordeling: 26 oktober 2014

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Heel wat van voorgesteld maar wat een tegenvaller. Overal willen ze geld aan verdienen. Winkeltjes maar gedeeltelijk open. Kop koffie gedronken in oud café en die man vertelde dat er in deze tijd van het jaar niet veel te verdienen viel en dat daarom sommige winkeltjes dicht waren???!!! Ik vind het niet zo gek, in een glaswinkel vazen verkopen van €85,00 of meer. Dat is niet iets wat je zomaar koopt. Zakje met snoepjes...€3,90! Ook erg jammer dat de kaas die ze maken/verkopen vacuüm verpakt ligt. Doet niet echt ambachtelijk aan. Ze zeggen dat je terug gaat in de tijd, jammer dat er dan veel auto's van winkeliers en bewoners in het dorpje staan, dit werkt er niet aan mee. Wij hadden ons er veel meer van voorgesteld

Beoordeling gegeven door P.

Zeer commercieel
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 17 mei

Datum beoordeling: 20 mei 2014

Reisgezelschap: gezin

Voor alles maar dan ook echt alles moet betaald worden. €3 of meer, voor elke activiteit, per persoon. Het is hier commerciëler dan in Amsterdam! Oude huisjes e.d. wel mooi maar dat is het dan ook. Geen aanrader met kinderen, zelf de speelplaats kost €3 per kind.

Beoordeling gegeven door Kees.

Terug in de tijd!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 02-08-2012

Datum beoordeling: 9 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Erg mooi dorp, terug in de tijd. Met oude ambachten en leuke winkeltjes

Beoordeling gegeven door Jeanette v Elten.

Tegenvallend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 20 mei 2012

Datum beoordeling: 25 mei 2012

Reisgezelschap: gezin

Zgn oude ambachten waren of dicht of bestonden uit het kijken naar een oude film. voor de markt moet je extra betalen. Bediening terras zeer onvriendelijk. Nepdorp om toeristen uit te kleden

Beoordeling gegeven door H Vegting.

Fantastische ambachten en monumenten
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-06-2011

Datum beoordeling: 13 juli 2011

Reisgezelschap: met opa en oma

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf). De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct "in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt".

Beoordeling gegeven door Orvelte.

leuke toeristische plaats
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 1 juni 2011

Datum beoordeling: 7 juni 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Ik was verrast door dit leuke, mij tot dan toe onbekende dorpje. Maar het lukt niet thuis op de computer informatie over de geschiedenis van het dorp te vinden en dat vind ik een gemis. Ik weet graag wat meer /wil graag wat meer te weten kunnen komen over de achtergronden van interessante plaatsen die ik bezoek.

Beoordeling gegeven door F.Krijger.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 21 mei 2009

Datum beoordeling: 23 mei 2009

Op zich een goed bedoeld bedrijvend open luchtmuseum en zeker als reintegratieproject, maar er staan winkeltjes die mij iets te commercieel lijken, ook een engelse shop, die niets met orvelte en omgeving te maken heeft. Daarbij vond ik de prijs erg veel!!! €12,50 voor een combikaart om met korting alle attracties in te kunnen??? Erg jammer voor zo'n mooie omgeving!

Beoordeling gegeven door M. K.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 en 21 september 2008

Datum beoordeling: 21 september 2008

Een herfstfair in Orvelte.Orvelte is op zichzelf al de moeite waard, maar nu was het prachtig. Voor een klein bedrag kon men de herfstfair bezoeken. Je weet niet hoeveel bloemen en planten er zijn. Daarnaast veel eigen producten en workshops met hetmaken van creatieve dingen uit de natuur. Een mooie lokatie, die goed bereikbaar was. Enorm veel mensen, maar allemaal rustig volk. Vele honderden maakten gebruik van deze mogelijkheid. Een muziekje en een drankje. Schitterend. Zelf was ik met de scootmobile, maar overal werd ik geholpen wanneer ik klem kwam te zitten. Het hele wekend heeft vast enkele duizenden op de been gebracht in een prachtige lokatie met schitterend weer. Orvelte werd weer op de kaartgezet. Fantastisch.

Beoordeling gegeven door J.Schorer-den Hollander.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: Juli 2008

Datum beoordeling: 20 september 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 18-09-2008

Datum beoordeling: 19 september 2008

Is een heel gezellig dorpje met echt oude huizen en boerderijen en ambachten. vooral met mooi weer

Beoordeling gegeven door W.Lindeijer.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 24-7-2008

Datum beoordeling: 27 juli 2008

Orvelte is een mooi dorp waar oude boerderijen goed intact zijn gebleven, interessante thema voorstellingen/rondleidingen. Voor ieder wat wils... Met een dag-strippen-kaart kun je overal in, maar ook gratis kan je door het dorpje struinen en bij wat voor u interessant is, entree betalen. voor een kind dat nog niet naar school gaat is het niet erg interessant, kind moet kunnen begrijpen wat er verteld wordt anders verveelt het zich zo gauw. kleine simpele speeltuin voor kleintjes.

Beoordeling gegeven door Vd Steege.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: begin juni

Datum beoordeling: 26 juni 2008

een dagje Orvelte in Drenthe. Een bezekje waard. Natuurlijk zijn het keitjes om op te lopen, maar dat hoort in dit dorp. Zelf rijd ik scootmobiel en moet men goed opletten en aan de kant gaan rijden. Er is een nieuwe theeschenkerij bijgekomen, een extra attractie en de moeite waard. Cijfer 8 hiervoor. Overal is men gastvrij en sinds de tolkaart is afgeschaft en men kan zelf bepalen waar men wel betaalt, is m.i. ook de drukte toegenomen.

Beoordeling gegeven door J.Schorer-den Hollander.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 3 mei 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Datum beoordeling: -

We hadden ons er redelijk wat van voorgesteld, maar het viel een beetje tegen; het zat hem vooral in de prijs/kwaliteitverhouding. Voor iets dat vrij toegankelijk is had ik wat meer informatie over de geschiedenis van het dorp gewild, maar overal moet je voor betalen. Op zich allemaal mooie boerderijtjes, maar als je ergens naar binnen wilt moet je iets tussen de 3 en 5 euro entree betalen, zelfs voor de kinderboerderij. Dat is dus per 'attractie' (die vrij bescheiden van formaat zijn) voor een gezin al ongeveer 12 euro; als je alles wilt zien wordt dat net zo duur als een A-attractie, als de grote openluchtmusea. Niet echt een uitje met jonge kinderen, te meer omdat een behoorlijke speelgelegenheid ontbrak. Jammer, er zou veel meer uit te halen zijn voor de organisatie!

Beoordeling gegeven door Marianne.