Beoordelingen Gevangenismuseum

Echt een aanrader, ook bij slecht weer.
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 januari

Datum beoordeling: 7 januari 2019

Reisgezelschap: gezin

Goede ontvangst en uitleg in een bijzonder gebouw. Heel ervaringsgericht en met een leuke speurtocht voor kinderen zij we door het museum gegaan (hier is goed over nagedacht, geen flauwe speurtocht), we hebben kunnen kijken en ervaren. Mooie opbouw in het museum, de bezoekersgids was ondersteunend. Helaas zijn we niet met de boevenbus door het dorp geweest, om echt alles te kunnen beleven heb je dus wel meer tijd nodig dan 3,5 uur. Het museum sprak ons als gezin erg aan.

Beoordeling gegeven door Saskia.

Museum leuk boevenbus geweldig restaurant zeer mat
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 12 april 2017

Datum beoordeling: 12 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Het restaurant was zeer matig personeel ontloopt gasten. Het was nog niet druk en nog lukte het niet om overzicht te houden. Jammer

Beoordeling gegeven door Hennie.

Wat een bijzondere plek!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 9 juli 2016

Datum beoordeling: 11 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

Wat een bijzondere plek. Dit dorp heeft een ongelofelijke geschiedenis, die iedereen in Nederland zou moeten kennen! In het museum wordt dat goed in beeld gebracht, mooi en verzorgd. Naast het museum kan je kiezen om een rondrit te maken in een historische boevenbus, absolute aanrader. Ook een oude gevangenis die ernaast ligt kan je bezoeken, wat eveneens een must is. Je betaalt er iets voor (2,-), maar de prijs komt dan in vergelijking met andere musea echt niet hoger uit. En dat terwijl de ervaring dat wel doet!! Echt voor jong en oud een aanrader.

Beoordeling gegeven door Agnes Groothuis.

Leuk.
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 16-04-2016

Datum beoordeling: 16 april 2016

Reisgezelschap: met partner

Mooi om te zien hoe het er vroeger aan toe ging en hoe het er nu aan toe gaat. Alleen erg jammer dat je voor het cellenblok extra betaald, terwijl het super klein is...

Beoordeling gegeven door Shanna.

Leuk museum
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 20-10-2014

Datum beoordeling: 24 oktober 2014

Reisgezelschap: gezin

Leuk museum. Voor de kinderen vooral interessant door de speurtocht. Ook het cellenblok en de arrestatiebusjes waren leuk om te zien. Jammer dat er, bovenop de toegangsprijs, moet worden bijbetaald voor extra's als de boevenbus en een rondleiding door de rode pannen. Daardoor vinden wij de prijs hoog uitvallen voor wat je er voor krijgt.

Beoordeling gegeven door Gezin met 4 kinderen, 10-14 jr.

Leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-08-2012

Datum beoordeling: 22 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Leuk dagje uit voor de hele familie. Vooral de 'Vloek van Veenhuizen' was spannend voor de kinderen, een kinderspeurtocht door het hele museum, waarbij een jongetje bevrijdt moest worden. Verder zeer bijzonder dorp waar veel te zien is! Maak zeker een rondje met de boevenbus. Echt een aanrader!

Beoordeling gegeven door M. Bakker.

Waardeloos
1 11111

Bezoekdatum: 07/07/2012

Datum beoordeling: 12 juli 2012

Reisgezelschap: met een groep

Er was iets mis gegaan met onze reservering, waardoor wij na een reis van 150 km. niet naar binnen konden. Dit ondanks dat onze reservering was betaald aan- en bevestigd door het Gevangenismuseum. Daarop contact opgenomen met het management. Die waren het met me eens dat het niet netjes van ze was om ons zo in de kou te laten staan, maar ook zij bleven volharden in hun weigering om mee te denken en weigerden om verantwoordelijkheid te nemen. Na veel welles-nietes als gulden middenweg voorgesteld dat zij een donatie zouden doen aan een goed doel naar keuze, ter grootte van het door ons betaalde bedrag. Ook dat was onbespreekbaar, want ze vonden dat zij toch echt recht hadden op ons geld. Een jammerlijke ervaring met een waardeloze organisatie.

Beoordeling gegeven door PvT.

Geweldig indrukwekkend en leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 13 juni 2011

Datum beoordeling: 23 juni 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het museum zelf is interessant, maar meer geschikt voor oudere kids (onze zijn 3 en 7). De cellen en de arrestatieauto's waren daarentegen wel erg interessant, ook voor onze kleinste. Maar wat het meeste indruk heeft achter gelaten is de rondleiding in voormalig gevangenis De Pannen, dat was echt indrukwekkend en de gids deed het erg leuk.

Beoordeling gegeven door V.Siemensma.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14-08-2010

Datum beoordeling: 17 augustus 2010

Met 3 kinderen (8,6,4 jaar) naar het gevangenismuseum geweest. Leuk is dat de kinderen overal in mogen kijken. Cellen, busjes van justitie en je kan (tegen extra betaling van 2 euro pp) een ritje maken met een ouderwetse boevenbus. Leuk uitstapje als je in de buurt bent!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-07-2010

Datum beoordeling: 28 juli 2010

Het was heel erg interessant, vooral de rondleiding door de Rode Pannen en het ritje mer de boevenbus zijn zeker aan te raden. De omgeving is heel mooi, alles was super netjes en heel erg goed onderhouden. Je kunt ook de elektriciteits centrale bezichtigen ende Glasblazerij. Het is echt aan te raden om een keer naar het gevangenis museum te gaan.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2009

Datum beoordeling: 17 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 05-05-2010

Datum beoordeling: 6 mei 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door B Veltman.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 3 mei

Datum beoordeling: 13 april 2010

Toen wij onlangs een bezoek brachten aan het museum en kaartjes hadden gekocht voor de rode pannen rondleiding (€4)bleek dat er door de gids niet werd gekeken of iedereen zijn tempo kon volgen. Mijn vrouw loopt met krukken en kan daardoor niet snel lopen. De gids had haar bij binnenkomst wel gezien en naar haar geknikt. Na 200 meter buiten gelopen te hebben konden wij de groep niet meer bijhouden en zijn vervolgens teleurgesteld naar huis gegaan. Niemand, geen mens heeft omgekeken!

Beoordeling gegeven door W. de Jager.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: zondag 11 oktober van dit jaar

Datum beoordeling: 20 oktober 2009

Ik had al heel veel over dit mooie museum gehoord omdat mijn oma uit Veenhuizen komt, ze woont nu met opa in Zoetermeer en ik in Winschoten,maar van een bezoek was het tot nu toe nog niet gekomen, mijn moeder vond het ook heel mooi,omdat ze als kind in een gedeelte van het museum wel gelogeerd heeft,want dit was het eerste huisje van de oom en tante van mijn moeder,het museum vond ik heel leerzaam, nu weet ik dat ik moet zorgen om nooit in een gevangenis te komen, ook de rit in de boevenbus was prachtig, met net zo,n bus ging mijn oma vroeger op schoolreis, nogmaals ik had er veel over gehoord,maar heb het nu echt gezien een aanrader voor ieder kind, en volwassenen.

Beoordeling gegeven door Brian Hesseling.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 29 september 2009

Datum beoordeling: 15 oktober 2009

Indrukwekkend museum. Na het lezen van het boek:Het pauperparadijs van Suzanna Jansen ging het verhaal nog meer leven,nu je er zelf midden in kon staan!

Beoordeling gegeven door Marjoleine Bender.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 15 februari 2009

Erg mooi en overzichtelijk opgesteld. Geeft een goede indruk hoe de gevangenen opgesloten zaten.

Beoordeling gegeven door Fam. Heidekamp.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: najaar 2007

Datum beoordeling: 16 november 2008

Erg interessant, leuke rondleiding gehad. Een echte aanrader voor jong en oud. Je kunt er ook zelfs overnachten, hebben wij niet gedaan, ook omdat we het niet wisten!

Beoordeling gegeven door Corinda.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 augustus 2008

Datum beoordeling: 20 september 2008

Het was er erg leuk, netjes en de mensen die er werkte waren erg aardig. Het leukste was toch wel de tour met de oude gevagenisbus door het plaatje Veenhuizen en het zien van alle gevangenissen die er nu nog zijn. Ook was het leuk dat er een gepanserde auto stond waar Milosovic in heeft gezeten naar de gevangenis naar Scheveningen. Er was ook een tentoonstelling over het leven van Hester. Dat was een vrouw die geboren is in Wijk bij Duurstede (waar wij ook wonen)en heel veel rottigheid heeft uitgehaald. Op dit moment wordt er in Wijk bij Duurstede aan een toneelstuk over haar gemaakt waar mijn kinderen ook aan mee gaan doen.

Beoordeling gegeven door Ilona Arts.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-09-2008

Datum beoordeling: 19 september 2008

Interesant en interesant. geeft toch een heel andere kijk op gevangen zijn

Beoordeling gegeven door W.Lindeijer.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 juni 2008

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Een indrukwekkend museum waar een goed beeld gekregen kan worden van het Nederlandse rechtssysteem door de jaren heen en het leven in en rondom de kolonie Veenhuizen. Duidelijke uitleg en genoeg gelegenheid vragen te stellen. Restaurant is prima en het is leuk te horen wat daar vroeger was en naar de verhalen te luisteren. De rit met de boevenbus was erg leuk en de uitleg van de namen op de huizen was zeer interessant! Een eind rijden naar het noorden, maar zeer zeker de moeite waard! Ook een erg leuk museum voor kinderen!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 26-06-2008

Datum beoordeling: 6 juli 2008

erg goed ingedeeld alles zeer overzichtelijk een museum voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-2-2008

Datum beoordeling: 17 maart 2008

Vooral de rechtzaken en de strafmaat die je dan zelf moet bepalen vinden de kinderen erg leuk. De opgaven over de striptentoonstelling heeft ons wel een half uur geconcentreerd bezig gehouden.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: november 2007

Datum beoordeling: 29 februari 2008

Leuk om te zien hoe het vroeger was en nu is. Veel geleerd

Beoordeling gegeven door van gorp.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 10-02-2008

Datum beoordeling: 27 februari 2008

Veel over gehoord, goede recensies, maar uiteindelijk viel het tegen.

Beoordeling gegeven door Marcel.