1

Museum Opsterlân


-advertentiepositie-



Museum Opsterlân

Stap binnen in een oude school. En niet zomaar een school. Deze oude, gerenoveerde basisschool verteld het boeiende en indrukwekkende verleden van Gorredijk en Opsterland. Ga ook mee terug in de tijd en breng het verleden dichterbij.

Vaste tentoonstelling

Bekijk de vijf vaste tentoonstellingen in het museum. Kom alles te weten over de arme en rijke families van Opsterland en hun invloed op de ontwikkeling. Snuif de geur van het verleden op in de kruidenierswinkel en het schooltje en ontdek welke invloed de bloeiende Joodse gemeenschap tot de Tweede Wereldoorlog had. De turfwinning liet grote sporen achter in het leven van de bewoners, luister naar het verhaal van standvastige mannen die deze leefomstandigheden probeerden te verbeteren. Tot slot vertellen de talrijke bodemvondsten de geschiedenis van het Opsterlandse landschap en haar vroegere bewoners.

Museum Opsterlân in Gorredijk leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumopsterlan.nl

Museum Opsterlân
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.