1

Birdroute Diemerbos




Birdroute Diemerbos - wie vindt de vogels?

In het Diemerbos loopt een heuse Birdroute voor kinderen. Bij House of Bird kunnen ze een knapzak halen met wat lekkers en een mooi getekende routekaart. En dan op stap langs struiken, bomen, riet en water! In dit gevarieerd stukje natuur heeft iedere vogel zijn eigen favoriete plekje. Op een tak boven het water kun je de felgekleurde ijsvogel zien zitten. Winterkoninkjes en roodborstjes hippen rond tussen de struiken. En wat is dat voor geklop in de bomen, is daar een specht op zoek naar eten?

Om er zeker van te zijn dat de kinderen vogels ontdekken zijn er tien van metaal verstopt langs de route, in de buurt van de routepaaltjes. Kinderen die ook de echte vogels willen ontdekken kunnen bij de knapzak een verrekijker lenen. Op de routekaart zien ze welke vogels waar leven en hoe ze eruit zien.

Gebruik je telefoon

Zijn je kids al wat groter? Volg dan de digitale Birdroute op je telefoon, met allemaal extra weetjes en opdrachten. Plus een quizvraag bij elke paal. Zo ontdekken ze nog meer over vogels en de natuur.

Alle vogels gevonden? Dan hebben de jonge natuurliefhebbers een heus vogeldiploma verdiend, met medaille. Daarna als afsluiting lekker spelen op de speelplek bij het terras, of ga nog even naar Speelbos Banjerbossie. En dan met rode wangetjes en pretoogjes weer naar huis - als ze meewillen!

 Bezoek www.houseofbird.nl

Volg de Birdroute op je telefoon, met veel extra opdrachten. Foto: House of Birds
Volg de Birdroute op je telefoon, met veel extra opdrachten. Foto: House of Birds
Wat vliegt daar? De Birdroute is speciaal voor kinderen. Foto: House of Bird
Wat vliegt daar? De Birdroute is speciaal voor kinderen. Foto: House of Bird