Universiteitsmuseum Utrecht: rare beesten en spannende proefjes

Wetenschap is niet saai, maar juist hartstikke leuk en spannend! Ontdek het in het Universiteitsmuseum in Utrecht, hét wetenschapsmuseum van Midden-Nederland. Hier zie je kegels omhoog rollen en zweven er stukken aluminium rond.

Bezoek www.universiteitsmuseum.nl »

In het Universiteitsmuseum in Utrecht gaan verwondering en bewondering hand in hand. Ga zelf aan de slag in Kennislab of Jeugdlab en ontdek de wetenschapper in jezelf. En kijk over de schouder van wetenschappers van vroeger en nu. In de Museumtuin de Hortus vind je kassen vol exotische planten en bomen.

Universiteitsmuseum Utrecht

Jeugdlab

In het Jeugdlab gaan kinderen lekker aan de slag met allemaal leuke proefjes. Voor je het Jeugdlab in gaat, kom je langs de Prikkelmuur. Deze muur is niet stekelig, maar geeft iedereen prikkels aan je zintuigen. Je kunt geurtjes raden in een grote neus, aan een 65 centimeter lange, glibberige tong trekken en je hand in één van de voelgaten stoppen. Heel spannend!

Rariteitenkabinet

De collectie van het museum is enorm en heel afwisselend. Ooit een vliegende hond gezien? Of een potvispenis? In het Rariteitenkabinet vind je allerlei merkwaardige voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en allerlei opgezette vogels.

Universiteitsmuseum Utrecht: rare beesten en spannende proefjes in Utrecht leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.universiteitsmuseum.nl »

Maak zelf patronen van zand en water.

Wetenschap is hartstikke leuk en spannend!

Maak zelf patronen van zand en water.

Maak zelf patronen van zand en water.

Maak zelf patronen van zand en water.

Zelf aan de slag met proefjes.

Maak zelf patronen van zand en water.

Ontdek de verschillen tussen mens en dier.