Historisch Museum Het Palthehuis

Historisch Museum het Palthehuis is het vroegere woonhuis van de familie Palthe. Sinds 1929 is het een museum geworden. Bekijk hier de authentieke eetkamer, keuken, apotheek, opkamer, woonkamer en koetshuis van het oude woonhuis. In de voorkamer vind je de complete huisapotheek van dokter Landreben Michgorius en zijn voorgangers. Deze dokter werkte in het huis tegenover het museum. Naast de huisapotheek zijn ook de instrumenten van dokter Michgorius bewaard gebleven, wat een unieke verzameling is.
Bovendien heeft het Palthehuis een collectie van meer dan 7000 oude foto’s en ansichten van Oldenzaal en omgeving, waaronder enkele fabrieksalbums van de Molkenboer en Gelderman Textielfabrieken. Op afspraak kun je die collectie inzien. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Historisch Museum Het Palthehuis in Oldenzaal leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.