De Museumfabriek


-advertentiepositie-



Experimenteer, speel en leer erop los in De Museumfabriek

De Museumfabriek is een lekker actief familiemuseum. Hier komt de geschiedenis van Twente tot leven én vang je in de tentoonstellingen een glimp op van de toekomst. In de Makerspace kun je zelf aan de slag met moderne machines én de technieken van eeuwen geleden. Werkjes knutselen, bruggen bouwen en dingen onderzoeken met een microscoop. Leuk voor kinderen en volwassenen, laat je fantasie de vrije loop!

 Bezoek www.demuseumfabriek.nl

Vier musea in één

De Museumfabriek is een natuurhistorisch museum, kunstmuseum, techniekmuseum en streekmuseum tegelijk. Er is zoveel te ontdekken en te doen! Je duikt er in de oude textielindustrie van Twente en bekijkt uitgestorven beesten die vroeger in de streek rondliepen, zoals de gigantische mammoet. Wist je dat menselijke botten veel op die van de mammoet lijken? Verwonder je over wereldse weetjes als deze in de Wunderkammers, bekijk misschien wel de oudste puzzel van Europa en luister naar spannende Twentse sagen en legenden.

Ontdekken en doen

Leuk: in het museum zijn altijd speciale workshops en activiteiten voor jong en oud. Doe mee met extra activiteiten die bij de wisselende tentoonstellingen passen, maar ook doorlopend met het vaste programma. Samen kunstwerken maken in het atelier of proefjes doen tijdens wetenschapsmiddagen. Tof! En wist je dat het museum ook een eigen sterrenwacht heeft? Op het dak van het museum vind je de Sterrenwacht, waar geregeld kijkavonden zijn. Bekijk de agenda van De Museumfabriek voor alle activiteiten en evenementen.

De Museumfabriek in Enschede leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.demuseumfabriek.nl

Knutselen in de fabriek. Foto: De Museumfabriek.
Knutselen in de fabriek. Foto: De Museumfabriek.
Een museum voor de hele familie. Foto: De Museumfabriek.
Een museum voor de hele familie. Foto: De Museumfabriek.
Maak je eigen weefwerkje. Foto: De Museumfabriek.
Maak je eigen weefwerkje. Foto: De Museumfabriek.
Sagen en legenden. Foto: De Museumfabriek
Sagen en legenden. Foto: De Museumfabriek