Visserijmuseum Aike van Stien - GESLOTEN


-advertentiepositie-



Visserijmuseum Aike van Stien - GESLOTEN

Let op: Visserijmuseum Aike van Stien is gesloten Visserijmuseum Aike van Stien is gesloten Het Visserijmuseum heeft een vaste tentoonstelling over visserij rond Terschelling. Ook zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen over zeedieren en de natuur. Voor kleine en grote kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen een speurtocht door het museum lopen of knopen leren leggen.

Er worden verschillende soorten netten en voorwerpen tentoongesteld, waar men in de periode van 1850 tot 1950 diverse soorten vissen en schaal- en schelpdieren mee ving.
Er zijn diverse tijdelijke en permanente exposities, waaronder de zeehondenjacht, de scheepshelling van 'Krul' en informatie over splitsen en knopen. In het museum worden verschillende scheepsmodellen geƫxposeerd. Van oude zeilende schepen tot en met de moderne kotters. Ook is er een model te zien van de oude reddingsboot De Brandaris.

Achterkleinkinderen van Aike van Stien hebben dit museum opgezet ter nagedachtenis aan hun voorouders, die in de visserij werkzaam waren.

Visserijmuseum Aike van Stien - GESLOTEN
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.