Ontdek alles over onze natuur in Naturalis

Let op: tot en met 13 oktober is Naturalis gesloten om de nieuwe tentoonstelling GIF! op te bouwen. Tip: je kunt nu alvast online tickets reserveren voor de nieuwe tentoonstelling.

Bezoek www.naturalis.nl »

Tentoonstelling GIF! met Freek Vonk

Welke planten en dieren zijn giftig? En wat gebeurt er eigenlijk als je wordt gebeten door iets giftigs? In de tentoonstelling GIF! (te zien vanaf 14 oktober 2017) ontdek je samen met gif-expert Freek Vonk alles over gif. Je staat in de tentoonstelling oog in oog met échte giftige kikkers, slangen en spinnen... Extra leuk: kijk mee met de dierenverzorger die de giftige dieren uit de tentoonstelling elke dag voert. Spannend! Ondertussen leer je in filmpjes alles over wat gif nuttig en belangrijk maakt. Wist je bijvoorbeeld dat gif ook voor medicijnen wordt gebruikt?

Giftige activiteiten

Tijdens de tentoonstelling zijn er allerlei activiteiten speciaal voor kinderen. Help Freek Vonk zijn koffer in te pakken voor een van zijn ontdekkingsreizen. Wat mag hij absoluut niet vergeten voor een retourtje woestijn? In het lab help je hem met het maken van anti-giffen en in de keuken kook je je eigen maaltijd met paddenstoelen. Wel oppassen dat je geen giftige zwammen in je soep gooit.

Verbouwing Naturalis

Let op: Sinds 1 september 2016 is het grootste deel van Naturalis gesloten voor een verbouwing. De verbouwing duurt naar verwachting tot eind 2018. In de tussentijd is Naturalis open in het entreegebouw (Pesthuis) met tijdelijke tentoonstellingen.

www.naturalis.nl »

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis © Valter Binotto.

Foto: Naturalis.

Foto: Naturalis © Tim Laman.