1

All about my maps - Het werk van Yomar Augusto




All about my maps - Het werk van Yomar Augusto

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het voorjaar van 2014 organiseert GR-ID een tentoonstelling met het werk van de Braziliaanse vormgever-typograaf Yomar Augusto. In zijn unieke werk weet Yomar traditionele vormgeving te combineren met de nieuwste technieken, waardoor een bijzondere gelaagdheid en unieke, eigen stijl ontstaat. GR-ID werkte eerder met Yomar Augusto samen bij de expositie DiscCoverArt, waarvoor hij een platenhoes ontwierp en samen met collega Richard Harrington de huisstijl van de expositie voor zijn rekening nam.

GR-ID is er trots op nu een solo-tentoonstelling van zijn werk te kunnen organiseren.


Yomar Augusto is een Braziliaanse typograaf en grafisch vormgever, woonachtig in New York City. Hij groeide op in Rio de Janeiro en volgde een opleiding voor grafisch vormgever. In 2001 begon hij aan een studie fotografie in New York. Hij begon vervolgens een eigen bureau in Rio, alvorens hij zijn masters in typografie voltooide aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag. Hij werkte 8 jaar in Nederland, voor hij onlangs weer naar new York verhuisde. Daar heeft hij ondertussen zijn eigen bureau. Hij deed opdrachten voor onder meer voor Adidas, het Japanse modemerk Fur Fur, diverse organisaties in Rotterdam en de expositie Mi Yo in Brazilië.

In de expositie staat naast een overzicht van zijn werk het project 'All about my maps' centraal. In dit project creëert Augusto aan de hand van coördinaten die het publiek hem vooraf toestuurt een reis van vertrekpunt naar eindbestemming door landkaarten heen. Historische landkaarten, een lasersnijder en de input van het publiek vormen de belangrijkste instrumenten voor dit project, waarin unieke reizen door papier worden gecreëerd (https://allaboutmymaps.com/)

Zie voor meer informatie en beeldmateriaal van zijn werk: www.yomaraugusto.com

 Bezoek www.gr-id.nl

All about my maps - Het werk van Yomar Augusto
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.