1

De stad, het gedruis en andere verstilde momenten




De stad, het gedruis en andere verstilde momenten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De meer dan honderd vintage foto’s van de Duitse wederopbouwfotograaf Karl Hugo Schmölz (1917-1986), die in de jaren 50 m

De meer dan honderd vintage foto’s van de Duitse wederopbouwfotograaf Karl Hugo Schmölz (1917-1986), die in de jaren 50 met ijselijke precisie – en zonder mensen erop – de nieuwe architectuur en industriële vernieuwing in Duitsland portretteerde, vormen de basis van de tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag.

Aan de hand van stedelijke thema’s als street photography (Ed van der Elsken, Lee Friedlander) en new topographics (Henry Wessel, Lewis Baltz) wordt het spoor gevolgd van de naoorlogse maatschappelijke onrust en vernieuwing in de jaren 60 en 70. Ook de opkomst van de kleurenfotografie in de jaren 80 en 90 (Mitch Epstein, Martin Parr) en de laatste 21e-eeuwse ontwikkelingen in de “stedelijke fotografie” (Larry Sultan, Jurgen Teller) komen aan bod in deze levendige zomertentoonstelling met meer dan 200 topwerken. De foto’s zijn afkomstig uit een belangrijke particuliere verzameling, aangevuld met enkele foto’s uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag.

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

De stad, het gedruis en andere verstilde momenten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.