1

Jubileumexpositie Groninger Kerken




Jubileumexpositie Groninger Kerken

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beeldend kunstenaar en illustrator Sytse van der Zee werd uitgenodigd elf verhalen over de Groninger kerken te verbeelden. Elf verha

Beeldend kunstenaar en illustrator Sytse van der Zee werd uitgenodigd elf verhalen over de Groninger kerken te verbeelden. Elf verhalen die tezamen het gehele tijdperk van het bestaan van de kerken bestrijken. In een bijzondere mix van handmatige tekentechniek en digitale verwerking, geeft Van der Zee zijn geheel eigen visie op de boeiende, wetenswaardige of soms vreemde verhalen van de Groninger kerken.
Naast elke tekening van Sytse van der Zee hangt een paneel met daarop het verhaal dat bij de tekening hoort. De expositie van deze tekeningen en verhalen is te zien in de grote zaal van Pictura en vormt het hoofddeel van de tentoonstelling.
Geheel in lijn met deze creatieve presentatie wordt in de overige ruimten van Pictura een selectie gepresenteerd uit de vele culturele projecten die in de afgelopen jaren door de Stichting werden opgezet en/of uitgevoerd, waarbij beeldend kunstenaars, schrijvers, musici en theatermakers werden uitgenodigd de kerken op een andere manier voor het voetlicht te brengen.

 Bezoek www.groningeruitburo.nl

Jubileumexpositie Groninger Kerken
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.