1

Themawandelingen op zondag in Amersfoort




Themawandelingen op zondag in Amersfoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In samenwerking met VVV Amersfoort en Onzelievevrouwetoren.nl organiseert Amersfoortse Gidsen deze zomer elke zondagmiddag een themawandeling over een bijzonder onderdeel van de Amersfoortse geschiedenis. Maak kennis met het Amersfoort van de jonge Piet Mondriaan, leer meer over de geschiedenis van Armen de Poth of ga met de kinderen op tijdreis op zoek naar de verschillende tussen Toen en Nu.

Start: elke zondag om 14:00 uur aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren
Prijs: € 5,00 per persoon
Tickets: via de ticketshop van www.onzelievevrouwetoren.nl, via de VVV of rechtstreeks bij de gids
Meer informatie: www.amersfoortsegidsen.nl / 06-41259590 (Inge Vos)

Programma komende 3 maanden:

Armen de Poth – Hofjeswandeling (13 april, 11 mei en 8 juni)
Maak kennis met het mooiste hofje van Nederland: hofje Armen de Poth! Met een gids wandel je langs allerlei plekken die te maken hebben met de geschiedenis van het hofje en de liefdadigheid in de stad.

Amersfoort Toen en Nu – Kinderwandeling (27 april, 25 mei en 22 juni)
Ga met een gids mee op tijdreis! Hoe was het om vroeger in de stad te leven? Deze themawandeling, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, is interactief. Met oude afbeeldingen gaan de kinderen met de gids op zoek naar de verschillen tussen toen en nu.

Bierwandeling (18 mei)
Wandel met een stadsgids langs de plaatsen die herinneren aan de tijd dat bier een van de eerste levensbehoeften was! De gids neemt je mee langs een aantal voormalige brouwerijen en vertelt onderweg diverse verhalen en anekdotes over bier en bierbrouwen in de stad. Proeven kun je na afloop op eigen gelegenheid bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen!

Amersfoort in de jeugd van Mondriaan (4 mei, 1 juni)
In 1872 werd Pieter Cornelis Mondriaan geboren aan de Kortegracht in Amersfoort. Tijdens deze themawandeling maak je kennis met de familie Mondriaan, hun huis aan de Kortegracht en de tijd waarin zij leefden.

Eemkwartier (29 juni)
De Eem is eeuwenlang de slagader van de Amersfoortse economie geweest: van buitenverblijven, pakhuizen en molens via fabrieken, bedrijven en arbeiderswoningen tot een passantenhaven, appartementen, restaurants en een winkelcentrum.
De gids laat je met oude afbeeldingen zien hoe het gebied veranderd is.

 Bezoek amersfoortsegidsen.nl

Themawandelingen op zondag in Amersfoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.