1

De grenzeloze romantiek van Trio Bell'Arte




De grenzeloze romantiek van Trio Bell'Arte

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De drie jonge musici van dit pianotrio zijn allen meervoudig prijswinnaar van internationale concoursen. Laat u betoveren door hun grote muzikaliteit en verbluffende techniek, hun expressieve speelwijze en aanstekelijk enthousiasme. Absolute voorwaarden voor de grenzeloze romantiek van Rachmaninov en Dvořák.

Trio Bell'Arte

Noé Inui en Vassilis Varvaresos maakten in november 2013 al diepe indruk tijdens hun eerste recital in de Edesche Concertzaal. Dit zal zich zeker herhalen tijdens hun rentree, nu met cellist Benedikt Kloeckner aan hun zijde. Alle drie zijn ze regelmatig terugkerende gasten op de belangrijkste internationale kamermuziekpodia. Zo mogen Noé Inui en Benedikt Kloeckner grootheden als Martha Argerich, Karin Lechner en Leonidas Kavakos tot hun muzikale partners rekenen. Vassilis Varvaresos werd na een optreden in Carnegie Hall voor een solorecital in het Witte Huis ontboden. In de Edesche Concertzaal botvieren ze hun liefde voor kamermuziek met hartstochtelijke pianotrio's uit Midden-Europa.

Volkmann, Rachmaninov en Dvorák

Wat de aanleiding tot Rachmaninovs eerste Trio élégiaque is zullen we wellicht nooit weten (het tweede componeerde hij als een in memoriam voor Tsjaikovski). Desondanks is het een juweeltje, waarvan de muziek de melancholische lading van de titel volledig dekt. Over de omstandigheden waaronder Dvorák zijn donkergetinte Pianotrio op. 65 schreef zijn we beter geïnformeerd. Teleurstelling over het geringe effect van zijn opera's, het overlijden van zijn moeder en de vriendschap met Brahms lieten diepe sporen na in zijn muziek. Daarmee is het een van zijn meest doorleefde composities. En Robert Volkmann? Bijna niemand kent zijn muziek nog. Toch waren Liszt, Brahms en Wagner unaniem lovend over zijn Tweede Pianotrio. Gelukkig dat Trio Bell'Arte deze muziek weer op de lessenaars zet.

 Bezoek ticketjames.com

De grenzeloze romantiek van Trio Bell'Arte
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.